”Nu-l voi părăsi pe Isus, dar am terminat-o cu biserica.” Este posibil?

Fragmentul de astăzi vine dintr-un interviu cu John Piper, luat de păstorul Norm Funk la Biserica Westside din Vancouver, BC. Vom trece direct în mijlocul discuției lor referitoare la biserica locală și liderii care au eșuat în bisericile locale. Deci, ce îi răspunzi unuia care spune: „Nu îl voi părăsi niciodată pe Isus, dar am văzut falimentul unui păstor și eu am terminat-o cu biserica locală”. Iată o secvență foarte scurtă din acea conversație.

Frate John, ce ai spune despre asta: „Nu mă îndepărtez de Isus dar am terminat-o cu biserica. Nu pot avea încredere în conducerea ei. Nu mă voi îndepărta de Isus, dar nu mai vreau să aud de aspectul organizatoric al vieții bisericești.” ?

Lăsîndu-l pe Isus

Dacă faci asta, te îndepărtezi de Isus.

Iată motivul: A spune „Îl iubesc pe Isus, dar nu mă supun cuvintelor Lui” este o minciună. „Dacă mă iubește cineva, va păzi cuvîntul Meu” (Ioan 14:23). Isus a întemeiat biserica. Nu noi am făcut-o. Nu Pavel a făcut-o. Isus a întemeiat-o. El a stabilit apostoli (Efeseni 2:20) pentru a fi temelia bisericii. Apoi a construit-o cu profeți, învățători și păstori și a rînduit să existe o structură de biserici locale în corpul lui Christos numit BISERICĂ.

Fondată de Christos

Ideea bisericii nu este ideea omului. Există o mulțime de tineri evanghelici care sînt rebeli și care cred că pot înlocui biserica cu altă formă de organizare. Mă uit la ce creează ei și le spun: Chiar crezi că poți crea o biserică în timp ce te prefaci că ai o biserică? Dacă încerci să creezi o biserică, măcar fă-o Biblic. Începe o biserică Biblică. Și asta înseamnă să-l asculți pe Stăpînul Tău, Cuvîntul Său și pe apostolii Săi.

Așadar, a-L alege pe Isus în detrimentul bisericii implică de fapt a alege părerea ta față de Biblie, fiindcă Biblia este locul în care îl întîlnim pe Isus. Nu-L poți crea pe Isus. Nu poți să-L inventezi. El este fie Isus al Bibliei, fie Isus al imaginație tale. Dacă El este Isus al Bibliei, trebuie să-L iei ca întreg. Nu-L poți tăia în bucățele. Iar Isus ca întreg este Isus Cel ce iubește biserica. El a murit pentru BISERICĂ.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: I will not leave Jesus but I’m done with the church https://www.desiringgod.org/interviews/i-will-not-leave-jesus-but-im-done-with-the-church

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: