6 Ianuarie – Voia lui Dumnezeu este ca tu să te apropii

Autor: John Piper

ZIUA 6

„să ne apropiem cu o inimă curată”Evrei 10:22a

Porunca ce ni se dă în acest pasaj este să ne apropiem de Dumnezeu. Marele scop al scriitorului cărții Evrei este să ne apropiem de Dumnezeu, să avem părtășie cu El, să nu ne mulțumim cu o viață creștină la departe de Dumnezeu.

Această apropiere nu presupune o activitate fizică. Nu înseamnă să construiești turnul Babel prin realizările tale pentru a ajunge în rai. Nu presupune neapărat să mergi la o clădire numită biserică sau să te predai în fața altarului. Este un act invizibil al inimii. O poți face în timp ce stai absolut nemișcat sau întins pe un pat de spital sau în tren în timp ce faci naveta la serviciu.

Acesta este centrul Evangheliei – despre asta sunt grădina Ghetsimani și Vinerea Mare – Dumnezeu a făcut lucruri uimitoare și valoroase pentru a ne apropia de Sine. El L-a trimis pe Fiul Său să sufere și să moară, pentru ca prin El să ne apropiem de Dumnezeu. Tot ceea ce a făcut El în marele plan al mântuirii este ca să ne putem apropia, pentru bucuria noastră și pentru gloria Lui.

El nu are nevoie de noi. Noi nu Îl sărăcim pe Dumnezeu stând departe de El. El nu are nevoie de noi pentru a fi fericit în părtășia Sfintei Treimi, dar El își mărește mila dându-ne acces liber prin Fiul Său, în ciuda păcatului nostru, la singura Realitate care ne poate satisface sufletele pe deplin și pentru totdeauna, și anume pe El însuși. „înaintea Feţei Tale sunt bucurii nespuse și desfătări veșnice, în dreapta Ta.” (Psalmul 16:11).

Aceasta este voia lui Dumnezeu pentru tine, chiar în timp ce citești această meditație, acesta este motivul pentru care Hristos a murit: ca să te apropii de Dumnezeu.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Gods Will Is That You Draw Near https://www.desiringgod.org/articles/gods-will-is-that-you-draw-near

Tradus cu permisiune – Translated with permission

One thought on “6 Ianuarie – Voia lui Dumnezeu este ca tu să te apropii

 1. Glorie Lui!
  Asa este! Nimic nu poate atinge bucuria intimitatii cu Dumnezeu.
  O cantare veche spunea asa:
  Dac-o clipa ce El e-o uimire
  Ce va fi, ce va fi in vecii?
  Si da! Domnul are toate resursele pt a se desfata si bucura in maretia Lui, caatare intimitatea cu El si apropierea in primul rând este benefica pentru noi, aducandu-ne intr-un cadru sacru de recunoastere a sacrificiului divin si marii Lui iubiri pentru noi. 🙏🙏🙏

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: