7 Ianuarie – Harul negat aduce un alt har asigurat

Autor: John Piper

ZIUA 7

(…) în Împărăția lui Dumnezeu trebuie să intrăm prin multe necazuri. Faptele Apostolilor 14:22

Nevoia de putere interioară apare nu doar din cauza epuizării pe care o aduce stresul cotidian, ci și din suferința și suferințele care apar din când în când. Și, adevărul este, că uneori apar multe.

Suferința se adaugă inevitabil oboselii inimii pe drumul către cer. Dacă vine vorba, o inimă zdruncinată poate să facă drumul care duce la viață incredibil de greu. Este destul de greu să te afli pe un drum îngust, să treci prin dealuri abrupte, lucruri care să-ți testeze toate puterile până la limită. Dar ce facem când la un moment dat „ne defectăm”?

Pavel a întrebat acest lucru de 3 ori atunci când se confrunta cu suferințe în viața lui. El a cerut alinarea țepușului său din carne. Dar harul lui Dumnezeu nu a venit în forma pe care el a cerut-o. Harul a venit sub o altă forma. Christos i-a răspuns: „Harul Meu îți este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită” (2 Corinteni 12:9).

Aici vedem harul dat sub forma puterii Domnului Christos de a te susține într-o suferință nealinată – un har dat în mijlocul unui alt har negat. Și Pavel a răspuns cu credință: „Deci mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Christos să rămână în mine.” (2 Corinteni 12:19).

Dumnezeu ne binecuvântează adesea cu un har dat în mijlocul unui har refuzat.

De exemplu, într-o zi fierbinte și călduroasă din iulie, pompa de apă a mașinii noastre a încetat să funcționeze și la 20 de kilometrii de orice formă de civilizație, am rămas blocați pe autostradă.

Mă rugasem în dimineața aceea ca mașina să funcționeze bine și să ajungem în siguranță la destinație. Acum mașina se stricase. Harul călătoriilor fără probleme îmi fusese refuzat. Nimeni nu s-a oprit să vadă ce pățisem sau să ne ajute. Apoi, fiul meu Avraam (care avea aproximativ 11 ani la vremea aceea) a spus: „Tati, ar trebui să ne rugăm.” Așa că i-am cerut lui Dumnezeu ceva. I-am cerut har – un ajutor pentru nevoia noastră. Când ne-am deschis ochii, o camionetă oprise.

Șoferul era un mecanic care lucra la vreo 20 de kilometrii distanță. A spus că ar fi dispus să ia piesele și să se întoarcă să ne repare mașina. Am mers cu el în oraș și am avut ocazia să-i împărtășesc Evanghelia. În următoarele 5 ore, eram deja înapoi pe drumul nostru inițial.

Acum, lucrul remarcabil la răspunsul rugăciunii noastre este că răspunsul aceasta a venit să acopere o rugăciune neascultată. Am cerut o călătorie fără probleme. Dumnezeu ne-a dat o încercare. Dar, în mijlocul unui har refuzat, am primit un har asigurat. Am învățat să mă încred în înțelepciunea lui Dumnezeu de a oferi harul care este cel mai bun pentru mine și pentru toți mecanicii necredincioși și pentru toți băiețeii de 11 ani.

Nu trebuie să ne mire faptul că Dumnezeu dă haruri minunate în mijlocul suferinței de care i-am cerut să ne păzească. El știe cel mai bine cum să-și împartă harul pentru binele nostru și pentru slava Lui.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Grace Denied and Supplied https://www.desiringgod.org/articles/grace-denied-and-supplied

Tradus cu permisiune – Translated with permission

One thought on “7 Ianuarie – Harul negat aduce un alt har asigurat

  1. Orice har este nemeritat! Dar in marea-I mila si bunatate El se indură de noi, dar de multe ori nu in felul in care noi gandim planul ci in felul in care El vede iesirea din criza si de multe ori in folosul unui lucru mult mai benefic., fie pentru noi, fie penru aproapele…. Slăvit sa-Ifie Numele in veci!
    Amin!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: