8 Ianuarie – Câștigă ceea ce nu poți pierde

Autor: John Piper

ZIUA 8

„Isus S-a uitat ţintă la ei și le-a zis: „Lucrul acesta este cu neputinţă la oameni, dar nu la Dumnezeu, pentru că toate lucrurile sunt cu putinţă la Dumnezeu.”Marcu 10:27

Iată două stimulente mari de la Isus pentru a deveni creștin și pentru a te dedica cauzei misiunilor, fie mergând în misiune, fie trimițând oameni în misiune:

  1. Orice pare imposibil pentru oameni este posibil pentru Dumnezeu (Marcu 10:27). Convertirea păcătoșilor împietriți va fi lucrarea lui Dumnezeu și va fi în acord cu planul său suveran. Nu trebuie să ne temem sau să ne îngrijorăm din cauza slăbiciunii noastre. Lupta este a Domnului și El va da biruința.
  2. Hristos promite că va lucra pentru noi și că va fi de partea noastră astfel încât, când viața noastră misionară se va termina, nu vom putea spune că am sacrificat ceva (Marcu 10:29–30).

Când alegem misiunea, descoperim că până și efectele secundare dureroase lucrează pentru a ne îmbunătăți starea. Sănătatea noastră spirituală, bucuria noastră se îmbunătățesc de o sută de ori. Și când murim, nu murim. De fapt câștigăm viața veșnică.

Nu fac apel la tine să îți aduni tot curajul și să te jertfești pentru Hristos. Fac apel la tine să renunți la tot ce ai și să obții o viață care să-ți satisfacă cele mai profunde dorințe, să socotești toate lucrurile drept gunoi pentru valoarea nespusă de a te afla în serviciul Regelui regilor, să îți dai jos cârpele cumpărate din magazin și să te îmbraci cu  hainele urmașilor lui Dumnezeu.

Îți promit persecuții și marginalizare, dar amintește-ți de bucurie! „Fericiți cei prigoniți pentru dreptate, căci a lor este Împărăția cerurilor” (Matei 5:10).

La 8 ianuarie 1956, cinci indieni Waorani din Ecuador l-au ucis pe Jim Elliot și cei patru tovarăși misionari ai săi, în timp ce încercau să aducă Evanghelia tribului Waorani format din șaizeci de oameni.

Patru soții tinere și-au pierdut soții, iar nouă copii și-au pierdut tații. Elisabeth Elliot a scris că lumea a numit-o un coșmar al tragediei. Apoi ea a adăugat: „Lumea nu a recunoscut adevărul celei de-a doua clauze din credo-ul lui Jim Elliot: „Nu este un prost cel care dă ceea ce nu poate păstra, pentru a câștiga ceea ce nu poate pierde.”

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Gain What You Cannot Lose https://www.desiringgod.org/articles/gain-what-you-cannot-lose

Tradus cu permisiune – Translated with permission

One thought on “8 Ianuarie – Câștigă ceea ce nu poți pierde

  1. Foarte importantă misiunea…. Evanghelia trebuie sa ajunga pana la marginile pamantului. Dumnezeu se implica suta la suta ca evanghelia sa castige teren, doar trebuie disponibilitate si cu orice riscuri ar trebui sa facem misiune ca si comunități (bisericile vii, in clocot fac lucrul acesta! )
    Domnul să poarte de grija celor din câmpul de misiune iar noi ce nu putem merge, putem sustine cu finantele noastre!
    Doamne ajuta!!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: