9 Ianuarie – Doar pentru puțin timp

Autor: John Piper

ZIUA 9

Dumnezeul oricărui har, care v-a chemat în Christos Isus la slava Sa veșnică, după ce veți suferi puțină vreme, vă va desăvârși, vă va întări, vă va da putere și vă va face neclintiți. – 1 Petru 5:10

Uneori, în mijlocul suferințelor și a stresului obișnuit din viața de zi cu zi, ne vine să strigăm: „Până când Doamne? Nu mai suport durerea de azi. Ce va aduce ziua de mâine? Ești tu alături de mine în suferință?”

Această întrebare este absolut urgentă, pentru că Isus a spus: „Cine va răbda până la capăt, va fi mântuit” (Marcu 13:13). Tremurăm la gândul că s-ar putea să ne aflăm printre „aceia care dau înapoi ca să se piardă” (Evrei 10:39). Nu ne jucăm. Suferința este o amenințare oribilă la adresa credinței în harul viitor al lui Dumnezeu.

De aceea, este un lucru minunat să-l auzi pe Petru făgăduind creștinilor care suferă și sunt obosiți: „după ce veți suferi puțină vreme, vă va desăvârși, vă va întări, vă va da putere și vă va face neclintiți.” (1 Petru 5:10).

Asigurarea că Dumnezeu nu va întârzia, dincolo de tot ceea ce îndurăm noi, și că El va învinge toate lucrurile pentru care noi ne plângem – această asigurare vine de la Dumnezeul „oricărui har”.

Dumnezeu nu este Dumnezeul vreunui har – adică unui har trecut. El este Dumnezeul oricărui har – care include rezervele infinite și inepuizabile ale harului viitor – motiv pentru care trebuie să îndurăm până la capăt.

Credința în acel har viitor, întărită de amintirea harului trecut, este cheia pentru a rezista pe drumul îngust și greu al vieții.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Only a Little While https://www.desiringgod.org/articles/only-a-little-while

Tradus cu permisiune – Translated with permission

One thought on “9 Ianuarie – Doar pentru puțin timp

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: