12 Ianuarie – Cheia experimentării

Autor: John Piper

ZIUA 12

Și Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună. – 2 Corinteni 9:8

Știm că credința în harul viitor al lui Dumnezeu este cheia pentru a experimenta generozitatea, pentru că Pavel ne arată în 2 Corinteni această promisiune minunată: Și Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună. (2 Corinteni 9:8).

Cu alte cuvinte, dacă vrei să fii eliberat de nevoia de a-ți ascunde bunurile, dacă vrei să fi cuprins de har pentru fiecare lucrare bună, atunci pune-ți credința în harul viitor. Încrede-te în promisiunea că Dumnezeu este capabil să aducă har din belșug în viitor.

Am numit credința în harul viitor „cheia experimentării” generozității, pentru a nu nega faptul că există și o cheie istorică. Există o cheie a experimentării și o cheie a istoriei. Când vorbește despre harul pe care l-au primit, Pavel le reamintește corintenilor cheia istorică a harului: „Căci cunoașteți harul Domnului nostru Isus Christos. El măcar că era bogat, S-a făcut sărac pentru voi, pentru ca prin sărăcia Lui, voi să vă îmbogățiți.” (2 Corinteni 8:9).

Fără această lucrare istorică a harului, ușa generozității care îl înalță pe Christos ar fi rămas închisă. Acel har din trecut este o cheie indispensabilă a iubirii.

Dar, observați cum funcționează harul trecut din acest verset. Este pusă temelia (Christos a devenit sărac) harului viitor (pentru ca noi să ne îmbogățim). Astfel, cheia istorică a generozității a făcut să fie pusă temelia cheii experimentării harului viitor.

Astfel, cheia experimentării generozității este aceasta: Pune-ți încrederea fermă în harul viitor, și anume că Dumnezeu este capabil (în viitor) să facă tot harul (viitor) să abunde peste tine – astfel ca nevoile tale să fie satisfăcute și astfel încât să-ți poți revărsa dragostea față de El.

Eliberarea de lăcomie vine din credința profund satisfăcătoare în harul viitor al lui Dumnezeu.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: The Experiential Key https://www.desiringgod.org/articles/the-experiential-key

Tradus cu permisiune – Translated with permission

One thought on “12 Ianuarie – Cheia experimentării

  1. Multumim Tată pentru harul arătat prin Domnul Isus Hristos si ajuta-ne sa fim multumitori in toate lucrurile.
    Iti mulțumesc pt paine si apa si Te laud si te Slăvesc cu toată inima mea!
    Amin, amin!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: