17 Ianuarie – Credinciosul autentic este nerăbdător ca Domnul să revină

Autor: John Piper

ZIUA 17

tot așa, Christos, după ce S-a adus jertfă o singură dată, ca să poarte păcatele multora, Se va arăta a doua oară nu în vederea păcatului, ci ca să aducă mântuirea celor ce-L așteaptă. – Evrei 9:28

Ce trebuie să faci ca să știi sigur că păcatele tale sunt șterse în sângele lui Christos și că, atunci când va reveni, El te va apăra de mânia lui Dumnezeu și te duce în viață veșnică? Răspunsul este următorul: Încrede-te în Christos într-un mod care te face nerăbdător ca El să revină.

Versetul de mai sus ne spune că Domnul vine ca să-i salveze pe cei care Îl așteaptă. Deci cum te pregătești? Cum experimentezi iertarea lui Dumnezeu în Christos și cum te pregătești să-L întâlnești? Având încredere în El într-un mod care te face nerăbdător ca El să vină.

Această așteptare nerăbdătoare pentru revenirea Domnului Christos este pur și simplu un semn că îl iubim și credem în El – credem cu adevărat în El, în mod autentic.

Există și un tip de credință falsă care își dorește numai scăparea de iad, dar nu și-L dorește pe Christos. Acest fel de credință nu este mântuitoare. Nu este o credință care să producă așteptarea nerăbdătoare a revenirii lui Christos. De fapt, această credință falsă ar prefera ca Domnul Isus să nu vină decât peste foarte mult timp, pentru ca să poată avea cât mai mult timp de petrecut în această lume.

Dar, credința adevărată care îl are pe Christos ca Mântuitor, Domn, Speranță, Bucurie și Comoară eternă, este credința care ne face să tânjim după revenirea lui Christos. Aceasta este singura credință care aduce mântuirea.

Așa că vă îndemn să vă întoarceți din lume și din păcat. Întoarce-te la Christos! Primește-L, primește-L îmbrățișează-L pe Christos nu doar ca pe o poliță de asigurare împotriva necazurilor, ci ia-L pe Christos ca fiind comoara ta. Prietenul și Domnul Tău pe care îl aștepți cu nerăbdare.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Authentic Faith Is Eager for Christ to Come – https://www.desiringgod.org/articles/authentic-faith-is-eager-for-christ-to-come

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: