19 Ianuarie – Cum să slujești unui șef rău?

Autor: John Piper

ZIUA 19

Slujiți-le cu bucurie, ca Domnului, iar nu oamenilor, căci știți că fiecare, fie rob, fie slobod, va primi răsplată de la Domnul, după binele pe care-l va fi făcut. – Efeseni 6:7-8

Luați în considerare aceste 5 idei scoase din textul din Efeseni 6:7-8 în legătură cu meseria ta.

1. Ești chemat să trăiești o viață centrată pe Dumnezeu

Acest lucru este uimitor în comparație cu felul în care trăim de obicei. Pavel spune că tot ceea ce facem ar trebui să facem ca și cum am face pentru Christos, iar nu pentru un om care ne supraveghează. Cu bunăvoință să slujim „ca Domnului, iar nu ca omului”.

Aceasta înseamnă că ne vom gândi la Domnul în tot ceea ce facem la muncă. Ne vom întreba: Cum i-ar place Domnului să fac asta? Cum ar fi făcut Domnul asta? Când ar fi făcut Domnul asta? Mă va ajuta Domnul să fac asta? Ce efect va avea acest lucru asupra gloriei Domnului? Cu alte cuvinte, a fi creștin înseamnă a trăi și a lucra centrat pe Dumnezeu.

2. Un apel la a fi o persoană bună

A trăi centrat pe Dumnezeu înseamnă a fi o persoană bună și a face lucruri bune. Pavel spune: „Slujiți-le cu bucurie. Isus a spus că atunci când lăsăm lumina noastră să strălucească, oamenii vor vedea „faptele noastre bune” și vor da slavă Tatălui nostru care este în ceruri (Matei 5:16).

3. Puterea de a face o treabă bună față de angajatorii nerecunoscători

Scopul lui Pavel este să îi motiveze pe creștini, cu argumente centrate pe Domnul Isus, să continue să facă bine angajatorilor nerecunoscători. Cum continui să faci bine la locul de muncă atunci când șeful tău te ignoră sau te critică nejustificat? Răspunsul lui Pavel este: Nu te mai gândi la șeful tău ca fiind supraveghetorul tău principal, ci începe să lucrezi pentru Domnul! Fă acest lucru în toate îndatoririle care ți-au fost date de șeful tău.

4. Nimic bun nu se face în zadar

Poate cea mai uimitoare propoziție dintre toate este aceasta: „căci știți că fiecare, fie rob, fie slobod, va primi răsplată de la Domnul” Acest lucru este uimitor! Pentru fiecare bine. Fiecare lucru mic și bun pe care îl faci este văzut, prețuit și răsplătit de Domnul.

Și El te va răsplăti pentru asta. Nu în sensul că vei avea de câștigat ceva, ca și cum El ți-ar fi dator. El te stăpânește pe tine și tot universul. Nu îți datorează nimic. Dar El alege în harul Lui să ne răsplătească în modurile Sale pentru toate lucrurile bune făcute cu credință.

5. Statutul tău nesemnificativ de pe pământ nu te împiedică să ai o mare răsplată în ceruri

Domnul va răsplăti orice lucru bun pe care îl faci – fie rob, fie slobod. Șeful tău poate crede că ești un nimeni – un simplu angajat. Sau poate nici măcar nu știe că exiști. Asta nu contează. Domnul știe că exiști. Și, până la urmă, nicio muncă făcută de un credincios nu va fi în zadar.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: How to Serve a Bad Boss – https://www.desiringgod.org/articles/how-to-serve-a-bad-boss

Tradus cu permisiune – Translated with permission

One thought on “19 Ianuarie – Cum să slujești unui șef rău?

  1. Doamne ajuta-ne sa fim in concordanță cu ceea ce Tu dorești de la noi.
    Nu este un lucru ușor să pui in aplicare o astfel de cerință, dar având în vedere că este in atenția lui Dumnezeu, slujba noastră si toate lucrurile, zic: Doamne ajută-ne! 🙏

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: