21 Ianuarie – Ancora bucuriei

Autor: John Piper

ZIUA 21

„Ferice va fi de voi când, din pricina Mea, oamenii vă vor ocărî, vă vor prigoni și vor spune tot felul de lucruri rele și neadevărate împotriva voastră!” – Matei 5:11

„Totuși să nu vă bucuraţi de faptul că duhurile vă sunt supuse, ci bucuraţi-vă că numele voastre sunt scrise în ceruri.” – Luca 10:20

Isus a dezvăluit un secret care ne protejează fericirea de amenințarea suferinței și de amenințarea succesului. Iată secretul: mare este răsplata ta în ceruri. Suma acestei recompense poate să îți ofere plinătatea slavei lui Isus Hristos (Ioan 17:24).

Isus ne protejează fericirea de suferință când spune: „Ferice va fi de voi când, din pricina Mea, oamenii vă vor ocărî, vă vor prigoni și vor spune tot felul de lucruri rele și neadevărate împotriva voastră! Bucuraţi-vă și veseliţi-vă, pentru că răsplata voastră este mare în ceruri” (Matei 5:11–12).

Marea noastră răsplată din ceruri ne păzește bucuria de amenințarea persecuției și jignirii. De asemenea Domnul Isus, ne păzește bucuria de a deveni dependentă de succes, atunci când spune: „Totuși să nu vă bucuraţi de faptul că duhurile vă sunt supuse, ci bucuraţi-vă că numele voastre sunt scrise în ceruri.” (Luca 10:20).

Ucenicii au fost tentați să-și pună bucuria în succesul pe care-l aveau în slujire. „Chiar și demonii ne sunt supuși în numele Tău!” (Luca 10:17). Dar asta le-ar fi despărțit bucuria de singura ei ancoră sigură. Așa că Isus le protejează bucuria de amenințarea succesului, promițându-le răsplata mult mai mare a cerului.

Bucurați-vă de aceasta: că numele voastre sunt scrise în ceruri. Moștenirea voastră este infinită, eternă, sigură.

Bucuria noastră este în siguranță. Nici suferința, nici succesul nu-i pot distruge ancora. Mare este răsplata ta în ceruri. Numele tău este scris acolo. Este sigur.

Isus a ancorat fericirea sfinților încercați, care suferă în răsplata cerului și a ancorat fericirea sfinților de succes în aceeași răsplată. Astfel El ne-a eliberat de tirania durerii și a plăcerii lumești – suferința lumească și succesul lumesc.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: The Anchor of Joy – https://www.desiringgod.org/articles/the-anchor-of-joy

Tradus cu permisiune – Translated with permission

One thought on “21 Ianuarie – Ancora bucuriei

 1. Cu acesti ochi carnali, cu aceste urechi, cu simturile acestea nu putem percepe ceea ce il așteaptă pe cedinciosul nascut din nou…acolo unde Salvatorul s-a dus sa ne pregateasca un loc…
  De aceea suntem posomorati, cazuti sub povara de multe ori, tristi, abatuti….
  Insa Cuvantul spune ca “necazurile noastre de o clipa nu pot fi puse alaturi de slava viitoare”
  Haideti sa radiem sa fim plini de entuziasm, nu de ceea ce noi facem ci de ceea ce El a facut deja pt a fi si noi
  ACOLO! 🙏

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: