23 Ianuarie – Mergi direct la Dumnezeu

Autor: John Piper

ZIUA 23

În ziua aceea, veţi cere în Numele Meu și nu vă zic că voi ruga pe Tatăl pentru voi. Căci Tatăl Însuși vă iubește, pentru că M-aţi iubit și aţi crezut că am ieșit de la Dumnezeu.”Ioan 16:26-27

Nu-l face pe Fiul lui Dumnezeu mai Mijlocitor decât este El. Isus spune: „nu vă zic că voi ruga pe Tatăl pentru voi”. Cu alte cuvinte, nu am de gând să stau între tine și Tatăl, ca și cum nu ai putea merge direct la el. De ce? „Căci Tatăl Însuși vă iubește”

Acest lucru este uimitor. Isus ne avertizează să nu îl privim pe Dumnezeul Atotputernic ca nefiind dornic să ne primească direct în prezența Lui. Prin „direct” mă refer la ce a vrut să spună Isus când a spus: „Nu voi adresa cererile tale lui Dumnezeu în locul tău. Te poți duce direct la El; El te iubește, vrea să vii la El cu cererile Tale. Nu este supărat pe tine.”

Este absolut adevărat că nicio ființă umană păcătoasă nu are acces la Tatăl decât prin sângele lui Isus (Evrei 10:19–20). El mijlocește pentru noi acum (Romani 8:34; Evrei 7:25). El este avocatul nostru (1 Ioan 2:1). El este Marele nostru Preot înaintea tronului lui Dumnezeu (Evrei 4:15–16). El a spus: „Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine” (Ioan 14:6).

Da. Dar prin aceste cuvinte, Isus ne protejează de a duce mijlocirea Lui prea departe: „nu vă zic că voi ruga pe Tatăl pentru voi … căci Tatăl Însuși vă iubește”. Isus este acolo. El oferă o mărturie mereu prezentă și veșnic vie despre îndepărtarea mâniei Tatălui în dreptul nostru. Dar El nu este acolo pentru a vorbi pentru noi sau pentru a ne ține la distanță de Tatăl sau pentru a sugera că inima Tatălui este păzită față de noi sau nu este înclinată către noi – de aici și cuvintele: „Căci Însuși Tatăl vă iubește”.

Deci vino. Vino cu îndrăzneală (Evrei 4:16). Vino cu așteptare. Vino așteptând un zâmbet. Vino tremurând de bucurie, nu de frică. Isus spune: „Am făcut o cale către Dumnezeu. Acum nu am de gând să stau în cale.” Vino.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Go directly to God – https://www.desiringgod.org/articles/go-directly-to-god

Tradus cu permisiune – Translated with permission

One thought on “23 Ianuarie – Mergi direct la Dumnezeu

  1. Minunate afirmații! Intrare libera la Tatăl Slava Numelui Sau!
    Mulțumim Doamne Iisuse pt calea pe care ne-ai deschis-o inspre Tatal
    In smerenie si cu reverență ma inchin si Îți mulțumesc!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: