24 Ianuarie – Slujit slujindu-i pe ceilalți

Autor: John Piper

ZIUA 24

„Isus a înţeles lucrul acesta și le-a zis: „Pentru ce vă gândiţi că n-aveţi pâini? Tot nu pricepeţi și tot nu înţelegeţi? Aveţi inima împietrită?”Marcu 8:17

După ce Isus i-a hrănit atât pe cei 5.000 de oameni, cât și pe cei 4.000 cu doar câteva pâini și câțiva pești, ucenicii s-au urcat într-o barcă fără pâine suficientă pentru ei înșiși. Când au început să discute despre situația lor, Isus a spus: „Pentru ce vă gândiţi că n-aveţi pâini? Tot nu pricepeţi și tot nu înţelegeţi?” Ce nu au înțeles ucenicii?

Ei nu au înțeles sensul firmiturilor, și anume că Isus va avea grijă de ei când vor avea grijă de alții. Isus le spune:

„Când am frânt cele cinci pâini la cei cinci mii de bărbaţi, câte coșuri pline cu firimituri aţi ridicat?” „Douăsprezece”, I-au răspuns ei. „Și când am frânt cele șapte pâini la cei patru mii de bărbaţi, câte coșniţe pline cu firimituri aţi ridicat?” „Șapte”, I-au răspuns ei. Și El le-a zis: „Tot nu înţelegeţi?”” (Marcu 8:19-21)

Ce să înțelegem? Firmiturile…

Resturile au fost pentru slujitori. De fapt, prima dată au fost doisprezece slujitori și au mai rămas douăsprezece coșuri pline (Marcu 6:43) — un coș întreg pentru fiecare din ei. A doua oară au mai rămas șapte coșuri pline- numărul perfect complet.

Ce nu au înțeles? Că Isus avea să aibă grijă de ei. Nu-l poți depăși pe Isus. Când îți petreci viața pentru alții, nevoile tale vor fi satisfăcute.

„Și Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuinţele voastre, după bogăţia Sa, în slavă, în Isus Hristos.” (Filipeni 4:19)

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Served in Serving Others – https://www.desiringgod.org/articles/served-in-serving-others

Tradus cu permisiune – Translated with permission

One thought on “24 Ianuarie – Slujit slujindu-i pe ceilalți

  1. Amin, amin!
    Ajuta-ne Doamne sa fim slujitorii autentici, altruisti si sensibili la nevoile aproapelui si cu siguranță Domnul nu va intarzia sa-Și arate puterea in dreptul nostru!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: