top
Sexualitate De ce să păstrezi sexul pentru căsătorie?

De ce să păstrezi sexul pentru căsătorie?

Întrebarea

Un ascultător al podcastului nostru ne scrie pentru a ne întreba: Frate John, iubita mea, care nu mai este virgină, continuă să-și dorească relații sexuale și crede că sunt normale chiar dacă noi nu suntem căsătoriți. Ea vrea ca eu să fac sex cu ea. Cu toate acestea, eu sunt virgin și doresc să rămân așa până la momentul căsătoriei. Întrebarea mea este dacă sexul este atât de normal, atunci de ce să ne împotrivim dorinței umane și să ne abținem până după căsătorie?

Dacă ea nu crede că este păcat să faci sex în afara căsătoriei atunci ai o fată foarte ignorantă și foarte naivă în față. Acest lucru este cu adevărat de bază pentru creștinism și, dacă ea crede că sexul în afara căsătoriei este sfânt, atunci nu este pregătită pentru căsătorie, iar, relația în care te afli, se pare, este una foarte nepotrivită, dacă ea se gândește numai la sex. Așa că, sfatul meu este să ieși repede din această relație. Arată-i fetei ce spune biblia. Sugerează-i să studieze Biblia și să intre într-o relație de mentorat cu o femeie evlavioasă și urmărește dacă ea se maturizează cu adevărat sau nu.

Dacă ea nu crede că este păcat, atunci ai pe mână o fată foarte egoistă și chiar crudă. Ea nu numai că este dispusă să păcătuiască ea însăși și să-și pună propriul suflet în pericol, dar încearcă încearcă nu doar să de ducă în pat, ci chiar în Iad cu ea, și astfel să-ți pună sufletul în pericol. Și, în oricare dintre aceste cazuri, fie că este naivă și ignorantă, pe de o parte, fie egoistă și crudă, pe de altă parte. Probabil că este motivată de gândul că dacă te face să faci sex cu ea atunci te are în mâini, și, din perspectiva ei, atât timp cât nu ai făcut sex cu ea nu îi aparții.

Seducția serioasă

Dar, spunând toate acestea, nu acopăr răspunsul la întrebarea ta. Ai întrebat: dacă sexul este atât de normal, atunci de ce să ne împotrivim dorinței umane și să ne abținem până după căsătorie?

Acum, sper că această întrebare nu arată o slăbire a convingerilor și a curajului tău. Și, dacă simți că slăbești, te rog să citești Proverbele 7, care descrie exact situația ta. Se spune: “Tot vorbindu-i, ea l-a ademenit și l-a atras cu buzele ei ademenitoare. Deodată, a început să meargă după ea, ca boul care se duce la măcelărie, ca un cerb care aleargă spre cursă, ca pasărea care dă buzna în laț, fără să știe că o va costa viața, până săgeata îi străpunge ficatul.” (Proverbele 7:21-23).

Și, dacă nu crezi că acest lucru este graf, du-te și citește cuvintele lui Isus: “Dacă, deci ochiul tău cel drept te face să cazi în păcat, scoate-l și leapădă-l de la tine; căci este spre folosul tău să piară unul din mădularele tale și să nu-ți fie aruncat tot trupul în gheenă.” (Matei 5:29). De ce vorbește Isus despre iad atunci când vorbește despre ispita sexuală? Pentru că, a ceda femeii seducătoare sau bărbatului seducător este tot una după cum un bou se duce la tăiere și o pasăre zboară într-o capcană. Îl/O va costa viața. Nu te juca cu focul – fugi de foc. Nu pune mâna pe ea. Nu te culca în mijlocul focului.

Noi păzim ceea ce are valoare

Iată, în sfârșit, răspunsul la întrebarea ta.

Noi păstrăm sexul pentru căsătorie tocmai pentru că este natural, normal și frumos, astfel încât să-l putem menține așa. Ca să nu devină obișnuit, manipulator, bolnav și ieftin, ci să rămână prețios, personal, curat și sacru. Oamenii nu pun garduri în jurul buruienilor. Oamenii pun garduri în jurul grădinilor. Nu ne punem șosetele murdare pe masa unei camere de hotel. Ne punem inelele și portofelul în seif. A nu face sex până la căsătorie nu este nefiresc. Face ca sexul să fie de neprețuit.

Un alt motiv pentru care păstrăm sexul până la căsătorie este pentru că mariajul este imaginea legământului dintre Christos și Biserica sa. Iar sexul în această imagine este cel mai rafinat indicator al plăcerilor de nedescris care ne așteaptă în părtășia noastră deplină cu Christos, în veacul viitor, în legământ cu Isus. Sexul în afara căsătoriei este o minciună despre Isus și despre relația Sa cu Biserica. Este o minciună despre unde se găsește bucuria supremă.

Și, în sfârșit, Pavel poruncește în 1 Corinteni 6:18: “Fugiți de curvie! Orice alt păcat pe care-l face omul este un păcat săvârșit afară din trup, dar cine curvește păcătuiește împotriva trupului său.”

Acum, nu știu pe deplin ce înseamnă asta, dar înseamnă, cel puțin, că există o natură deosebit de profundă a acestui păcat al curviei și cred că orice femeie care crede că această experiență de unire sexuală poate fi oferită oricând își bate joc de ea însăși. Adâncimea rănii pe care o face propriului ei suflet este imensă. De aceea protejăm sexul. Păstrează-ți virginitatea și nu-ți pune gâtul în lațul seducției.

Sursa originală: Why Save Sex for Marriage? https://www.desiringgod.org/interviews/why-save-sex-for-marriage

Tradus cu permisiune – Translated with permission