27 Ianuarie – El îți cunoaște nevoile

Autor: John Piper

ZIUA 27

„Nu vă îngrijoraţi dar, zicând: ‘Ce vom mânca?’ sau: ‘Ce vom bea?’ sau: ‘Cu ce ne vom îmbrăca?’ Fiindcă toate aceste lucruri neamurile le caută. Tatăl vostru cel ceresc știe că aveţi trebuinţă de ele. Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.” (Matei 6:31-32)

Isus vrea ca urmașii săi să fie eliberați de griji. În Matei 6:25–34, El oferă cel puțin șapte argumente menite să înlăture anxietatea din viețile noastre. Unul dintre versete enumeră mâncarea, băutura și îmbrăcămintea, apoi spune: „Tatăl vostru cel ceresc știe că aveți trebuinţă de ele” (Matei 6:32).

Isus vrea să spună că dacă Îl cunoaștem pe Dumnezeu, dorința Lui e de a satisface nevoia noastră. El subliniază că avem un Tată. Și acest Tată este mai bun decât orice tată pământesc.

Am cinci copii și îmi place să le satisfac nevoile. Dar cunoașterea mea se poate compara cu cunoștința lui Dumnezeu, cel puțin din trei puncte de vedere:

În primul rând, acum nu știu unde este niciunul dintre copiii mei, deși aş putea ghici. Sunt acasă, la serviciu sau la școală, sănătoși și în siguranță. Dar s-ar putea de asemenea să stea întinși pe un trotuar suferind un atac de cord.

În al doilea rând, nu știu ce este în inima lor la un moment dat. Pot ghici din când în când, dar s-ar putea să simtă diferit de ceea ce cred eu că simt: frică sau rănire sau furie sau poftă sau lăcomie sau bucurie sau speranță. Nu le pot vedea inimile. Nici măcar ei nu își cunosc perfect inimile.

În al treilea rând, nu le cunosc viitorul. În acest moment, poate părea unul bun și stabil, dar mâine s-ar putea să-i acopere o mare tristețe.

Asta înseamnă că nu pot fi pentru ei motivul care să le elimine toate grijile. Sunt lucruri care li s-ar putea întâmpla acum, sau s-ar putea întâmpla mâine, despre care nici măcar nu știu. Dar este total diferit cu Tatăl lor din ceruri. Tatăl nostru din ceruri! El știe totul despre noi, unde suntem, acum și mâine, în interior și în exterior. El vede fiecare nevoie.

La asta se adaugă și dorința Lui uriașă de a ne satisface nevoile. Amintește-ți „mult mai mult” din Matei 6:30: „Așa că, dacă astfel îmbracă Dumnezeu iarba de pe câmp, care astăzi este, dar mâine va fi aruncată în cuptor, nu vă va îmbrăca El cu mult mai mult pe voi, puţin credincioșilor?”

Aici se adaugă și capacitatea Sa deplină de a face ceea ce vrea să facă (El hrănește miliarde de păsări în fiecare oră, în întreaga lume, Matei 6:26).

Așa că alăturați-vă mie pentru a avea încredere în promisiunea lui Isus de a ne satisface nevoile. Asta ne spune Isus: „Tatăl vostru cel ceresc știe că aveţi trebuinţă de ele”.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: He Knows Your Need – https://www.desiringgod.org/articles/he-knows-your-need

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: