Cum să-l glorifici pe Dumnezeu la locul tău de muncă?

Autor: John Piper

Tocmai ce am ajuns acasă după 2 săptămâni în Australia și sunt foarte mulțumitor lui Dumnezeu pentru copii lui de acolo și pentru plăcerea de a lucra cu ei în Brisbane, Sydney și în munții Katoomba.

Una dintre conferințele la care am participat s-a numit Engage. S-a concentrat în mod special pe angajații tineri. Am fost întrebat într-un interviu dacă mi se pare că ideea conferinței a fost una bună. Am spus că da, gândindu-mă la 1 Corinteni 10:31: “Deci fie că mâncați, fie că beți, fie că faceți altceva, să faceți totul pentru slava lui Dumnezeu.”

Așa că, m-au întrebat: Cum pot tinerii angajați să-L glorifice pe Dumnezeu la locul lor de muncă?

Iată răspunsul meu:

  1. Dependență. Mergi la muncă complet dependent de Dumnezeu (Proverbe 3:5-6; Ioan 15:5). Fără El nu poți să respiri, nu poți să te miști, să gândești, să simți sau să vorbești. Ca să nu mai vorbim despre a fi un exemplu pe plan spiritual. trezește-te dimineața și arată-i lui Dumnezeu dependența ta de El. Roagă-te pentru ajutor.
  2. Integritate. Fii sincer și demn de încredere la locul de muncă. Fii punctual. Nu chiuli. Nu fura. Mulți oameni își jefuiesc angajatorii fiind leneși și câștigând banii pe degeaba.
  3. Îndemânare. Fii bun în ceea ce faci. Dumnezeu ți-a dat nu numai harul integrității, ci și harul abilităților. Prețuiește acest dar și fii un bun administrator al abilităților tale. Această dezvoltare în aptitudinile tale se bazează pe dependență și integritate.
  4. Modelează felul în care lucrezi. Pe măsură ce crești în influență și apar diferite oportunități, modelează felul în care lucrezi astfel încât structurile, politicile, așteptările și scopurile să fie în conformitate cu ceea ce îi este plăcut lui Christos.
  5. Impact. Urmărește ca locul tău de muncă să aibă un impact care să îmbunătățească viața, fără a distruge sufletul (spre exemplu, să nu te ocupi cu pornografie, jocuri de noroc, avort, escrocherii în marketing, etc.). Multe activități pot fi desfășurate astfel încât să aducă un impact pozitiv vieții fără să distrugă sufletul. Pe măsură ce ai ocazia, lucrează în sensul acesta.
  6. Comunicare. Locurile de muncă sunt rețele de relații. Relațiile sunt posibile prin comunicare. Împletește-ți viziunea creștină asupra lumii cu comunicările normale ale vieții tale la locul de muncă. Nu ascunde lumina sub pat. Pune-o la locul ei. În mod natural. Cu bucurie. Cei care iubesc mântuirea lor să zică fără încetare: Mărit să fie Domnul. (vezi Psalmul 40:16).
  7. Dragoste. Slujește-i pe alții. Fii cel care se oferă primul pentru a merge să ia de mâncare. Să conducă mașina. Să organizeze masa. Interesează-te de toți ceilalți cu care lucrezi. Fii cunoscut ca fiind cel căruia îi pasă nu doar de poveștile de weekend, ci și de poverile grele și dureroase de luni dimineața. Iubește-ți colegii de muncă și îndreaptă-i spre Marele Purtător de povară.
  8. Bani. Munca este locul prin care câștigi bani. Tot ce ai este al lui Dumnezeu, nu al tău. Ești un mandatar. Transformă-ți câștigurile astfel încât să gestionezi corect banii lui Dumnezeu pe care tu îi primești. Nu munci pentru a-ți face o avere. Muncește pentru a câștiga și pentru a dărui și investi în lucruri care îl glorifică pe Christos. Fă banii tăi să vorbească despre Christos ca fiind comoara ta supremă.
  9. Mulțumește. Mulțumește întotdeauna lui Dumnezeu pentru viață și sănătate. Fii o persoană recunoscătoare la locul de muncă. Nu fi printre cei care se plâng. Lasă recunoștința ta față de Dumnezeu să se reverse într-o atitudine umilă și de recunoștință față de ceilalți. Fii cunoscut drept cel plin de speranță, umil și recunoscător la muncă.

Sunt multe alte lucruri care mai pot fi spuse despre glorificarea lui Dumnezeu la locul de muncă. Acesta este un început. Ideea este: orice ai face, fie că mănânci, fie că bei, fie că lucrezi, fă totul pentru a-L face pe Dumnezeu să arate la fel de minunat cum este El cu adevărat.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: How to Glorify God at Work? https://www.desiringgod.org/articles/how-to-glorify-god-at-work

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: