1 Februarie – Inclus în legământ

Autor: John Piper

ZIUA 32

„Acolo voi înălţa puterea lui David, voi pregăti o candelă unsului Meu, voi îmbrăca cu rușine pe vrăjmașii lui și peste el va străluci cununa lui.” (Psalmul 132:17–18)

Cine va beneficia de promisiunile făcute de Dumnezeu lui David?

Iată din nou Psalmul 132:17–18: „Acolo voi înălţa puterea lui David, voi pregăti o candelă unsului Meu, voi îmbrăca cu rușine pe vrăjmașii lui și peste el va străluci cununa lui.”

Acum leagă asta cu Isaia 55:1, 3: „Voi, toţi cei însetaţi, veniţi la ape, chiar și cel ce n-are bani! Veniţi și cumpăraţi bucate, veniţi și cumpăraţi vin și lapte, fără bani și fără plată! Luaţi aminte și veniţi la Mine, ascultaţi, și sufletul vostru va trăi, căci Eu voi încheia cu voi un legământ veșnic, ca să întăresc îndurările Mele faţă de David.”

Iată cum aș parafraza această făgăduință: Dumnezeu va face un legământ cu oricine vine la Dumnezeu prin Isus Hristos, Fiul Său, însetând după ceea ce este Dumnezeu pentru noi în Hristos.

Vă amintiți cum se termină Biblia în Apocalipsa 22:17? „Și celui ce îi este sete să vină; cine vrea, să ia apa vieţii fără plată!”

Nu e vorba doar despre evreii din zilele lui Isaia. Acesta se referă la oricine vine la Hristos pentru a-și satisface setea sufletului său. „Eu voi încheia cu voi un legământ veșnic”

Ce legământ? Un legământ definit și asigurat de „îndurările Domnului faţă de David”. Isaia 55:3: „Luaţi aminte și veniţi la Mine, ascultaţi, și sufletul vostru va trăi, căci Eu voi încheia cu voi un legământ veșnic, ca să întăresc îndurările Mele faţă de David.”.  Înțeleg că asta înseamnă că sunt inclus în legământul Davidic. Ceea ce primește David, voi primi și eu în Hristos Isus.

Și ce include asta?

Domnul îmi va înălța puterea, adică o mare putere va lupta pentru mine și mă va proteja. Va fi o candelă pregătită de Dumnezeu pentru mine. Adică lumina mă va înconjura și întunericul nu mă va birui. Va fi o cunună pentru mine. Adică voi împărăți cu Fiul lui David și voi ședea cu El pe tronul Lui. „Celui ce va birui, îi voi da să stea cu Mine pe tronul Meu.” (Apocalipsa 3:21).

Este un lucru uimitor că vom beneficia de promisiunile făcute lui David. Dumnezeu vrea să fim uimiți de puterea, autoritatea și siguranța cu care suntem iubiți de Dumnezeu.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Included in the Covenant – https://www.desiringgod.org/articles/included-in-the-covenant

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: