4 Februarie – 5 moduri în care suferința te poate ajuta

Autor: John Piper

ZIUA 35

Până ce am fost smerit, rătăceam, dar acum păzesc Cuvântul Tău. Psalmul 119:67

Acest verset ne arată că Dumnezeu ne trimite uneori suferința pentru a ne ajuta să învățăm Cuvântul Său. Cum se întâmplă lucrul acesta? Cum ne ajută suferința să învățăm și să ascultăm de Cuvântul lui Dumnezeu?

Există nenumărate răspunsuri, așa cum există nenumărate experiențe ale aceste mai îndurări. Dar iată cinci:

  1. Necazul ne îndepărtează de lucrurile neserioase și ne face mai recunoscători, astfel încât modul în care gândim să fie în acord cu seriozitatea Cuvântului lui Dumnezeu. Și, reține acest lucru: Nu există nicio pagină neserioasă în Cartea lui Dumnezeu.
  2. Necazul elimină influența lumească din noi și ne obligă să ne bazăm mai mult pe Dumnezeu, ceea ce ne aduce mai mult în acord cu scopul Cuvântului. Căci, scopul Cuvântului este să ne punem speranța în Dumnezeu și să avem încredere în El. “Și tot ce a fost scris mai înainte a fost scris pentru învățătura noastră, pentru ca, prin răbdarea și prin mângâierea pe care o dau Scripturile, să avem nădejde.” (Romani 15:4). “Dar lucrurile acestea au fost scrise pentru ca voi să credeți că Isus este Christosul, Fiul lui Dumnezeu; și, crezând, să aveți viața în Numele Lui.” (Ioan 20:31).
  3. Necazul ne face să cercetăm Scripturile cu mai multă rânvnă pentru că avem nevoie de ajutor și ne îndepărtează de atitudinea cercetării superficiale a Scripturii. “Mă veți căuta, și Mă veți găsi dacă Mă veți căuta cu toată inima.” (Ieremia 29:13).
  4. Necazul ne face părtași suferințelor lui Christos, astfel încât putem avea o părtășie mai strânsă cu El, văzând lumea prin ochii Lui. Una dintre dorințele mari ale apostolului Pavel a fost: “Și să-l cunosc pe El și puterea învierii Lui și părtășia suferințelor Lui și să mă fac asemenea cu moartea Lui.” (Filipeni 3:10).
  5. Necazul ucide poftele trupești și înșelătoare care ne distrag atenția și, astfel, ne aduce într-un cadru mai spiritual și ne face mai receptivi la Cuvântul lui Dumnezeu. “Astfel dar, fiindcă Christos a pătimit în trup, înarmați-vă și voi cu același fel de gândire. Căci Cel ce a pătimit în trup a sfârșit-o cu păcatul.” (1 Petru 4:1). Suferința este cel mai bun ucigător al păcatului. Și, cu cât suntem mai curați, cu atât îl vom vedea mai clar pe Dumnezeu (Matei 5:8).

Fie ca Duhul Sfânt să ne dea harul de a nu ne împotrivi pedagogiei prin durere a lui Dumnezeu.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Five Ways Affliction Helps – https://www.desiringgod.org/articles/five-ways-affliction-helps

Tradus cu permisiune – Translated with permission

One thought on “4 Februarie – 5 moduri în care suferința te poate ajuta

  1. Doamne Îți mulțumim pentru ca Tu sti ceea ce e mai bine pt noi.
    Multumesc pentru incercari care ne purifică și ne ajuta sa ne apropiem de Tine si sa primim tot ceea ce Tu ne trimiti🙏🙏

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: