top
Devoționale zilnice 7 Februarie -Descoperiri în ultimul ceas

7 Februarie -Descoperiri în ultimul ceas

Autor: John Piper

ZIUA 38

„Doamne, adu-Ţi aminte de mine când vei veni în Împărăţia Ta!” (Luca 23:42)

Unul dintre cei mai mari ucigași ai speranței este încercarea de a te schimba de multe ori, dar fără niciun rezultat.

Te uiți înapoi și te gândești: la ce folos? Chiar dacă aș putea experimenta o descoperire, ar mai rămâne atât de puțin timp pentru a trăi altfel, încât nu ar face o mare diferență în comparație cu anii de eșec din urma mea.

Fostul tâlhar (hoțul de pe cruce de lângă Isus) a mai trăit încă o oră după convertirea sa. Apoi a murit. El a fost schimbat. El a trăit pe cruce ca un om nou. Dar 99,99% din viața lui a fost irosită. Au contat ultimele două ore de noutate?

Au contat infinit. Acest fost tâlhar, ca noi toți, va sta în fața scaunului de judecată al lui Hristos pentru a da socoteală despre viața lui. „Toți trebuie să ne înfățișăm înaintea scaunului de judecată al lui Hristos, pentru ca fiecare să primească ceea ce i se cuvine pentru ceea ce a făcut în trup, fie bine, fie rău” (2 Corinteni 5:10). Cum va mărturisi viața lui în acea zi despre noua Sa naștere și unirea lui cu Hristos? Cum va confirma viața lui schimbarea lui în Hristos?

Ultimele ore vor spune povestea. Omul acesta era nou. Credința lui era reală. El este cu adevărat unit cu Hristos. Neprihănirea lui Hristos este a Lui. Păcatele lui sunt iertate.

Asta vor proclama ultimele ore la judecata finală. El este schimbat! Și schimbarea lui a contat. A fost și va fi o mărturie frumoasă a puterii harului lui Dumnezeu și a realității credinței sale și a uniunii cu Hristos.

Acum revenim la lupta noastră cu schimbarea. Nu spun că acei credincioși care se luptă sunt nemântuiți așa cum a fost tâlharul. Spun pur și simplu că ultimii ani și ultimele ore de viață contează.

Dacă în ultimul 1% din viața noastră, putem obține o victorie asupra unui obicei păcătos de lungă durată sau a unui defect vătămător al personalității noastre, va fi acum o mărturie frumoasă a puterii harului; și va fi un martor adăugat (dar nu singurul) la judecata de apoi a credinței noastre în Hristos și a uniunii noastre cu El.

Fii curajos, luptătorule! Continuă să întrebi, să cauți, să bați. Continuă să te uiți la Hristos. Dacă Dumnezeu e glorificat prin salvarea unui tâlhar în ultimul ceas, cu siguranță are scopurile și motivele Lui pentru care a așteptat până acum să-ți dea descoperirea pe care ai căutat-o de ani de zile.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Eleventh Hour Breakthroughs – https://www.desiringgod.org/articles/eleventh-hour-breakthroughs

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Discover more from Corpus Reformatorum

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading