10 Februarie – Credința mântuitoare nu se mulțumește cu puțin

Autor: John Piper

ZIUA 41

Dacă ar fi avut în vedere pe aceea din care ieșiseră, negreșit că ar fi avut vreme să se întoarcă în ea. Dar doreau o patrie mai bună, adică o patrie cerească. De aceea lui Dumnezeu nu-I este rușine să Se numească Dumnezeul lor, căci le-a pregătit o cetate. – Evrei 11:15-16

Credința adevărată privește spre viitorul promis pe care Dumnezeu îl garantează, și și-l dorește. “Dar doreau o patrie mai bună, adică o patrie cerească.” Să ne oprim doar o clipă asupra acestui lucru.

Există mulți oameni care diminuează ceea ce înseamnă cu adevărat credința mântuitoare, făcând din aceasta numai o simplă decizie, fără niciun fel de consecințe reale în dorințele și tendințele personale. Dar, ideea acestui text din capitolul credinței – Evrei 11 – este că a trăi și a muri prin credință înseamnă a avea dorințe, tendințe și satisfacții total noi.

Versetul 14 ne spune că sfinții din vechime (care sunt lăudați pentru credința lor în acest capitol 11 din Evrei) căutau o altfel de patrie decât cea oferită de lume. Și, versetul 16 ne spune că ei își doreau ceva mai bun decât ceea ce ar putea oferi existența pământească prezentă. “Dar doreau o patrie mai bună, adică o patrie cerească.”

Ei se încredeau atât de mult în Dumnezeu încât nimic altceva în afară de chiar Dumnezeu nu le mai aducea satisfacție.

Aceasta este adevărata credință mântuitoare: să vezi promisiunile lui Dumnezeu de departe și să experimentezi o schimbare a propriilor tale dorințe, astfel încât să-ți dorești să cauți și să ai încredere în promisiunile lui Dumnezeu mai presus decât în orice lucru pe care îl poate oferi lumea aceasta.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Saving Faith Isn’t Easily Satisfied – https://www.desiringgod.org/articles/saving-faith-isnt-easily-satisfied

Tradus cu permisiune – Translated with permission

One thought on “10 Februarie – Credința mântuitoare nu se mulțumește cu puțin

  1. Admir cautarea sfinților din vechime.
    Imi doresc sa fiu la fel, insa prin puterile noastre e greu.” Ajuta Doamne necredintei mele”
    Doar prin Tine ne putem dori mai mult “Patria cereasca”! decat gunoaiele acestei lumi care ne iau ochii pentru moment.
    🙏🙏🙏

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: