13 Februarie – Cetatea perfectă

Autor: John Piper

ZIUA 44

Dar doreau o patrie mai bună, adică o patrie cerească. De aceea lui Dumnezeu nu-I este rușine să Se numească Dumnezeul lor, căci le-a pregătit o cetate. – Evrei 11:16

Fără poluare, fără graffiti, fără gunoi, fără vopsea decojită sau garaje dărăpănate, fără iarbă uscată sau sticle sparte, fără înjurături pe stradă, fără certuri, fără violență, fără pericole în timpul nopții, fără incendii, minciună, furt, ucidere, vandalism sau lucruri urâte.

Cetatea lui Dumnezeu va fi perfectă, pentru că Dumnezeu Însuși va fi în ea. El va merge în ea și va vorbi în ea și se va manifesta în fiecare parte a ei. Tot ce este bun, frumos, sfânt, pașnic, adevărat și fericit va fi acolo, pentru că Dumnezeu Însuși va fi acolo.

Dreptatea perfectă va fi acolo și va răsplăti de o mie de ori orice durere suferită de dragul lui Christos în această lume. Și toate acestea nu vor dispărea niciodată. De fapt, vor deveni din ce în ce mai bune, pe măsură ce eternitatea se va întinde în veacuri nesfârșite de bucurie crescândă.

Când dorești această cetate mai presus de orice altceva de pe pământ, atunci îl vei cinsti pe Dumnezeu care, conform Evrei 11:10, este arhitectul și ziditorul orașului. Iar atunci când îi dai slavă lui Dumnezeu, nu-ți este rușine să spui că este Dumnezeul tău.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: The Perfect City – https://www.desiringgod.org/articles/the-perfect-city

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: