15 Februarie – Fiecare pas pe drumul calvarului a fost din iubire

Autor: John Piper

ZIUA 46

Noi am cunoscut dragostea Lui prin aceea că El Și-a dat viața pentru noi; și noi deci trebuie să ne dăm viața pentru frați. – 1 Ioan 3:16

Dragostea pe care a arătat-o Christos în moartea Lui, pentru noi, a fost la fel de conștientă pe cât a fost suferința Lui intenționată tot pentru noi. El și-a dat viața intenționat, pentru noi. Din iubire.

Înainte de Praznicul Paștelor, Isus, ca Cel care știa că I-a sosit ceasul să plece din lumea aceasta la Tatăl și fiindcă iubea pe ai Săi, care erau în lume, i-a iubit până la capăt. Ioan 13:1

Fiecare pas pe care L-a făcut Isus pe drumul Calvarului însemna: Te iubesc.

A înțelege iubirea lui Christos prin aceea că și-a dat Propria viață, ajută să înțelegem cât de intenționată și ce jertfire imensă a fost această lucrare.

Uită-te la ce a spus Isus imediat după acel moment violent când Petru a încercat să-i taie capul unui slujitor, reușind numai să-i taie urechea.

Atunci Isus i-a zis: “Pune-ți sabia la locul ei, căci toți cei ce scot sabia de sabie vor pieri. Crezi că n-aș putea să rog pe Tatăl Meu, care Mi-ar pune îndată la îndemână mai mult de douăsprezece legiuni de îngeri? Dar cum se vor împlini Scripturile, care zic că așa trebuie să se întâmple?” (Matei 26:52-54).

Una este să spunem că detaliile morții lui Isus au fost prorocite în Vechiul Testament, dar cu mult mai mult este să spunem că Isus însuși a făcut alegerile Sale pentru a avea grijă ca Scripturile să se împlinească.

Aceasta este ceea ce Isus a spus că făcea în Matei 26:54: Aș putea să scap de această mizerie, dar altfel cum s-ar mai împlini Scripturile care trebuie să se împlinească?

Cu alte cuvinte, nu aleg să iau calea spre ieșire, pe care aș putea să o iau, pentru că Eu cunosc Scripturile. Știu ce trebuie să aibă loc pentru ca poporul Meu să fie mântuit. Este alegerea Mea să împlinesc tot ceea ce a fost prorocit despre Mine în Cuvântul lui Dumnezeu. Este alegerea Mea – la fiecare pas – să-Mi iubesc poporul. Și vreau ca el să simtă asta, pentru ca să fie în siguranță, liber, și diferit în totalitate de această lume.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Every Calvary Step Was Love – https://www.desiringgod.org/articles/every-calvary-step-was-love–2

Tradus cu permisiune – Translated with permission

One thought on “15 Februarie – Fiecare pas pe drumul calvarului a fost din iubire

  1. Glorie sa-Ti fie adusă Ție Celui care ai mers până la capăt alegând să ma salvezi prin moartea si invietea Ta glorioasă! 😪🙏

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: