18 Februarie – Când ești nemuritor

Autor: John Piper

ZIUA 49

„La ziuă, iudeii au uneltit şi s-au legat cu blestem că nu vor mânca, nici nu vor bea până nu vor omorî pe Pavel.” Faptele Apostolilor 23:12

Ce s-a întâmplat oare cu acei oameni care s-au legat cu blestem că nu vor mânca până nu îl vor omorî pe Pavel?

Fapte 23:12 spune despre ei: „La ziuă, iudeii au uneltit şi s-au legat cu blestem că nu vor mânca, nici nu vor bea până nu vor omorî pe Pavel.”. Planul lor nu a funcționat. Dar oare de ce? Datorită unor întâmplări neprevăzute.

Un băiat a auzit complotul acestor oameni. Acest băiat era fiul surorii lui Pavel și a avut curajul să meargă la sutașul roman care îl păzea pe Pavel și să vorbească cu el. Sutașul l-a crezut și l-a adus la căpitan. Căpitanul l-a crezut și el și a pregătit „două sute de ostași, șaptezeci de călăreţi și două sute de suliţari”, pentru a-l lua pe Pavel în siguranță.

Toate aceste evenimente păreau aproape imposibil să se întâmple. Ce ciudat… Totuși s-au întâmplat.

Ce trecuseră cu vederea acei bărbați flămânzi? Ei nu știau ce s-a întâmplat cu Pavel chiar înainte ca ei să-și facă un plan. Domnul i s-a arătat lui Pavel în închisoare și i-a zis: „Îndrăznește, Pavele, căci, după cum ai mărturisit despre Mine în Ierusalim, tot așa trebuie să mărturisești și în Roma.” (Faptele Apostolilor 23:11).

Hristos a spus că Pavel se va duce la Roma și asta a fost. Nicio ambuscadă, niciun plan nu poate rezista făgăduinței lui Hristos. Până a ajuns la Roma, Pavel a fost nemuritor. Era necesară o mărturie finală și Hristos avea grijă ca Pavel ofere acea mărturie.

În ochii lui Dumnezeu și tu ai o mărturie finală de dat și ești nemuritor până când acea mărturie e dată.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: When You Are Immortal – https://www.desiringgod.org/articles/when-you-are-immortal

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: