19 Februarie – Genul de frig care te ucide

Autor: John Piper

ZIUA 50

„El Își trimite poruncile pe pământ, Cuvântul Lui aleargă cu iuţeală mare.” Psalmul 147:15

În seara asta, în congelatorul din bucătăria noastră, temperatura a fost cu aproximativ 15 grade mai ridicată decât afară. Temperatura maximă de mâine e -20 de grade. Primim și acest lucru din mâna Domnului.

El Își trimite poruncile pe pământ, Cuvântul Lui aleargă cu iuţeală mare. El dă zăpada ca lâna, El presară bruma albă ca cenușa. El Își azvârle gheaţa în bucăţi: cine poate sta înaintea frigului Său? El Își trimite Cuvântul Său și le topește; pune să sufle vântul Lui, și apele curg. – Psalmul 147:15–18

Acesta este genul de frig cu care nu te joci. Ucide.

Când am venit în Minnesota din Carolina de Sud, ne-am pregătit haine groase, însă am uitat să luăm cu noi în mașină o trusă de prim ajutor.

Într-o duminică seara, când mergeam cu mașina spre casă, din cauza frigului mi-a murit motorul. Se stricase mașina și pe acea vreme nu erau telefoane mobile. Aveam o soție și doi copii mici în mașină și drumul era pustiu. Brusc mi-am dat seama că am putea fi în pericol și nu aveam cui să cer ajutor.

Curând lucrurile au devenit mai periculoase. Chiar nu trecea nimeni pe acolo.

Am văzut în depărtare printr-un gard o casă. Nu aveam nicio altă speranță și eu sunt tatăl, deci aceasta era treaba mea. M-am urcat pe gard, am alergat spre casă și am bătut la ușă. Erau oameni în casă. Le-am explicat că mașina noastră s-a stricat și că am o soție și doi copii mici în mașină și i-am întrebat dacă ar vrea să ne primească în casa lor, pentru că era foarte frig afară. Ne-au primit.

Acesta este genul de frig cu care nu te joci.

Iată încă un mod în care Dumnezeu spune: „Fie că îți este cald sau frig, dacă ești pe munte sau în vale, în lumină sau întuneric, în zgomot sau liniște. . . nu te juca cu Mine. Eu sunt Dumnezeu. Am făcut toate aceste lucruri. Ele vorbesc despre Mine, la fel ca briza caldă de vară, ploile blânde, nopțile blânde cu lună, bătaia vântului de pe malul lacului, crinii câmpului și păsările cerului.”

Inclusiv frigul ne transmite un mesaj. Domnul să ne dea piele de simțit și urechi de auzit.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: The Kind of Cold That Kills – https://www.desiringgod.org/articles/the-kind-of-cold-that-kills

Tradus cu permisiune – Translated with permission

One thought on “19 Februarie – Genul de frig care te ucide

  1. Tu ești Suveran Doamne!
    Tu îți supui toate lucrurile, în Mana Ta este universul întreg, intr-o armonie perfectă ai creat tot ce se vede și nu se vede, de aceea Esti Dumnezeu!!!
    Slăvit sa fii în veci! 🙏

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: