23 Februarie – Timpul amenințării neobișnuite

Autor: John Piper

ZIUA 54

„Dacă sunteţi batjocoriţi pentru Numele lui Hristos, ferice de voi! Fiindcă Duhul slavei, Duhul lui Dumnezeu, Se odihnește peste voi.” (1 Petru 4:14)

Mulți creștini din zilele noastre nu cunosc amenințarea care pune viața în pericol și care vine odată cu credința în Hristos. Ne-am obișnuit să fim scutiți de asemenea persecuții. Ni se pare că așa este normal.

Deci, prima noastră reacție la amenințarea că viețile noastre ar putea fi puse în pericol este adesea furia. Dar această mânie poate fi un semn că ne-am pierdut simțul de a fi străini și călători („Preaiubiţilor, vă sfătuiesc, ca pe niște străini și călători”1 Petru 2:11).

Poate că ne-am atașat prea mult de această lume. Nu simțim același dor de casă, de Hristos pe care îl simțea Pavel: „Dar cetăţenia noastră este în ceruri, de unde și așteptăm ca Mântuitor pe Domnul Isus Hristos.” (Filipeni 3:20).

Mulți dintre noi avem nevoie ca cineva să ne amintească: „Preaiubiţilor, nu vă miraţi de încercarea de foc din mijlocul vostru, care a venit peste voi ca să vă încerce, ca de ceva ciudat, care a dat peste voi” (1 Petru 4:12). Nu este ciudat.

Te-ai întrebat vreodată cum te vei descurca în cazul unei încercări care ar putea curma viața ta aici pe pământ? Un om înarmat te are în vizor, îndreaptă arma spre tine și te întreabă: „Ești creștin?” Iată o încurajare care să-ți dea speranța că te vei descurca mai bine decât crezi: Petru spune „dacă sunteţi batjocoriţi pentru Numele lui Hristos, ferice de voi! Fiindcă Duhul slavei, Duhul lui Dumnezeu, Se odihnește peste voi.”

Această încurajare din partea lui Petru spune că în timpul unei amenințări neobișnuite (fie insultă sau moarte) va exista „un Duh al slavei și al lui Dumnezeu să se odihnească peste noi”. Nu înseamnă asta că Dumnezeu dă un ajutor special în ceasul crizei celor care suferă pentru că sunt creștini?

Nu vreau să spun că Dumnezeu este absent din celelalte suferințe ale noastre. Vreau să spun doar că Petru a făcut tot posibilul să spună că cei care suferă „pentru numele lui Hristos” vor experimenta o „odihnă” specială asupra lor a „Duhului slavei și al lui Dumnezeu”.

Roagă-te ca aceasta să fie și experiența ta când va veni încercarea peste tine. Fii curajos!

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: The Hour of Unusual Threat – https://www.desiringgod.org/articles/the-hour-of-unusual-threat

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: