25 Februarie – Ești foarte iubit

Autor: John Piper

ZIUA 56

Între ei eram și noi toți odinioară, când trăiam în poftele firii noastre pământești, când făceam voile firii pământești și ale gândurilor noastre și eram din fire copii ai mâniei, ca și ceilalți. Dar Dumnezeu, care este bogat în îndurare, pentru dragostea cea mare cu care ne-a iubit, măcar că eram morți în greșelile noastre, ne-a adus la viață împreună cu Christos (prin har sunteți mântuiți) – Efeseni 2:3-5

Nu ți-ar plăcea să-l auzi pe îngerul Gabriel spunându-ți: Ești foarte iubit ?

De trei ori i s-a întâmplat asta lui Daniel:

  1. Când ai început tu să te rogi, a ieșit cuvântul, și eu vin să ți-l vestesc, căci tu ești preaiubit și scump. Ia aminte dar la cuvântul acesta și înțelege vedenia. – Daniel 9:23
  2. Apoi mi-a zis: Daniele, om preaiubit și scump, fii cu luare aminte la cuvintele pe care ți le voi spune acum și stai în picioare în locul unde ești, căci acum sunt trimis la tine! După ce mi-a vorbit astfel, am stat în picioare tremurând. – Daniel 10:11
  3. Apoi mi-a zis: Nu te teme de nimic, om preaiubit! Pace ție! Fii tare și cu inimă! Daniel 10:19

Recunosc că în fiecare an când citesc Biblia și ajung la aceste versete simt nevoia să le iau și să le aplic în dreptul meu. Vreau să-L aud pe Dumnezeu cum îmi spune: Ești foarte iubit!

Dar chiar aud asta. Și o poți auzi și tu. Dacă ai credință în Isus, Dumnezeu Însuși îți spune în Cuvântul Său – care este mai sigur chiar decât o voce de înger – ești un om iubit.

Stă scris chiar în Efeseni 2:3-5: “Între ei eram și noi toți odinioară, când trăiam în poftele firii noastre pământești, când făceam voile firii pământești și ale gândurilor noastre și eram din fire copii ai mâniei, ca și ceilalți. Dar Dumnezeu, care este bogat în îndurare, pentru dragostea cea mare cu care ne-a iubit, măcar că eram morți în greșelile noastre, ne-a adus la viață împreună cu Christos (prin har sunteți mântuiți)“.

Acesta este singurul loc în care Pavel folosește expresia dragostea cea mare cu care ne-a iubit. Și acest text este mai bun decât orice voce a oricărui înger. Dacă l-ai crezut pe Isus și l-ai primit ca fiind comoara ta supremă, adică dacă ești în viață, atunci ești foarte iubit. Ești iubit de Însuși Creatorul universului. Gândește-te la asta. Ești foarte iubit!

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: You Are Greatly Loved – https://www.desiringgod.org/articles/you-are-greatly-loved–2

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: