26 Februarie – Când Dumnezeu devine 100% al nostru

Autor: John Piper

ZIUA 57

Între ei eram și noi toți odinioară, când trăiam în poftele firii noastre pământești, când făceam voile firii pământești și ale gândurilor noastre și eram din fire copii ai mâniei, ca și ceilalți. – Efeseni 2:3

Toată mânia lui Dumnezeu, toată condamnarea pe care o merităm, toată a fost revărsată asupra lui Isus. Toate cerințele lui Dumnezeu pentru neprihănirea noastră perfectă au fost îndeplinite de Christos. În momentul în care vedem (prin har!) această Comoară și îl primim pe El, moartea Sa este considerată moartea noastră și neprihănirea Lui este considerată neprihănirea noastră, iar Dumnezeu devine 100% al nostru și pentru totdeauna din acea clipă.

Acest fapt lasă fără răspuns întrebarea: Nu spune Biblia că Dumnezeu și-a manifestat harul față de noi din veșnicie prin alegerea noastră la mântuire?

Cu alte cuvinte, gânditorii s-au întrebat: Dumnezeu a devenit 100% al nostru doar în momentul credinței și al unirii cu Christos? Nu a devenit El 100% al nostru în actul alegerii dinainte de întemeierea lumii? Pavel spune în Efeseni 1:4-5: “În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinți și fără prihană înaintea Lui, după ce, în dragostea Lui, ne-a predestinat să fim înfiați prin Isus Christos, după buna plăcere a voii Sale.”

Atunci, Dumnezeu nu este 100% al celor aleși din veșnicie? Răspunsul depinde de sensul acestui 100%.

Prin 100% încerc să păstrez adevărul biblic găsit în mai multe pasaje din Scriptură. De exemplu, în Efeseni 2:3 Pavel spune că creștinii erau copii ai mâniei înainte să fie răscumpărați de Isus: “Între ei eram și noi toți odinioară, când trăiam în poftele firii noastre pământești, când făceam voile firii pământești și ale gândurilor noastre și eram din fire copii ai mâniei, ca și ceilalți.”

Pavel spune că înainte de nașterea din nou – înainte de a fi înviați împreună cu Christos – mânia lui Dumnezeu era asupra noastră. Aleșii se aflau sub mânie. Acest lucru s-a schimbat atunci când Dumnezeu ne-a înviat în Christos și ne-a trezit ca să vedem adevărul și frumusețea lui Isus, astfel încât noi L-am primit ca pe Cel care a murit pentru noi și ca pe Cel care ne face neprihăniți. Înainte să ni se întâmple asta eram sub mânia lui Dumnezeu. Apoi, datorită credinței în Christos și datorită unirii cu El, toată mânia lui Dumnezeu a fost înlăturată și apoi El a devenit, în acest sens, 100% al nostru.

Prin urmare, bucurați-vă de adevărul că Dumnezeu vă va păzi. El te va duce până la capăt pentru că în Christos El este 100% al tău. Și, prin urmare, că vei ajunge până la capăt nu înseamnă că Dumnezeu a devenit 100% pentru tine, ci înseamnă că ai ajuns acolo pentru că El mereu a fost 100% al tău.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: When God Becomes 100% for Us – https://www.desiringgod.org/articles/when-god-becomes-100-for-us

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: