2 Martie – Înarmează-te cu promisiuni

Autor: John Piper

ZIUA 61

Ferice de cei cu inima curată, căci ei vor vedea pe Dumnezeu. Matei 5:8

Când Pavel spune să ucidem faptele trupului nostru prin Duhul (Romani 8:13), eu înțeleg că vrea să spună că ar trebui să ne folosim de singura armă din armura Duhului care poate fi folosită pentru a ucide, și anume: sabia, care este “Cuvântul lui Dumnezeu” (Efeseni 6:17).

Deci, când trupul este pe cale să fie condus într-o acțiune păcătoasă, din frică sau din cauza poftei, trebuie să luăm sabia Duhului și să ucidem acea frică și acea poftă. Din experiența mea, asta nu înseamnă numai tăierea rădăcinii păcatului prin înlocuirea lui cu ceva superior.

De exemplu, atunci când tânjești după unele păcate sexuale, rezolvarea stă în versetul: Ferice de cei cu inima curată, căci ei vor vedea pe Dumnezeu. (Matei 5:8). Prin acest verset îmi amintesc de toate plăcerile pe care le-am gustat în Dumnezeu, și cum să ai o inimă curată este mai bine decât plăcerile la care poftesc. De asemenea, îmi amintesc faptul că poftele pe care le simt sunt superficiale și cu mult mai jos decât ceea ce a poruncit Dumnezeu.

A avea la îndemână promisiuni care se potrivesc poftelor cu care suntem ispitiți este cheia succesului în războiul împotriva păcatului.

Dar, există momente când nu avem un cuvânt potrivit din partea lui Dumnezeu în mintea noastră. Și nici nu avem suficient timp să găsim unul în Biblie. Așadar, cu toții ar trebui să avem un mic arsenal de versete gata de folosit ori de câte ori pofta amenință să ne ducă în rătăcire.

Iată patru dintre cele mai folosite versete în lupta mea împotriva păcatului:

Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îți vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare. – Isaia 41:10

Și Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuințele voastre, după bogăția Sa, în slavă, în Isus Christos. Filipeni 4:19

Pentru El am pierdut toate și le socotesc ca un gunoi,c a să câștig pe Christos. Filipeni 3:8

Ferice de cei cu inima curată, căci ei vor vedea pe Dumnezeu. Matei 5:8

Adaugă în mod constant versete la arsenalul tău de promisiuni. Dar nu pierde în vedere versetele prin care Dumnezeu te-a ajutat deja în viața ta. În fiecare dimineață caută unul nou pe care să îl iei cu tine de-a lungul zilei.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Arm Yourself With Promises – https://www.desiringgod.org/articles/arm-yourself-with-promises

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: