3 Martie – Dumnezeu lucrează prin hotărâri bune

Autor: John Piper

ZIUA 62

De aceea ne rugăm necurmat pentru voi, ca Dumnezeul nostru să vă găsească vrednici de chemarea Lui și să împlinească în voi, cu putere, orice dorință de bunătate și orice lucrare izvorâtă din credință. 2 Tesaloniceni 1:11

Căutând puterea lui Dumnezeu pentru a lua hotărâri bune nu înseamnă că noi nu luăm hotărâri cu adevărat sau că nu ne folosim cu adevărat voința.

Atunci când apelăm la puterea lui Dumnezeu nu înseamnă că aceasta ia locul voinței noastre. Puterea lui Dumnezeu în sfințire nu ne face să devenim pasivi. Puterea lui Dumnezeu intervine atât în spatele cît și în interiorul voinței noastre, dar nu în locul ei.

Dovada puterii lui Dumnezeu în viețile noastre nu este absența voinței noastre, ci chiar existența ei, puterea și bucuria acesteia.

Oricine spune: “Cred în suveranitatea lui Dumnezeu și prin urmare voi sta pe loc și nu voi face nimic” nu crede cu adevărat în suveranitatea lui Dumnezeu. Căci de ce ar rămâne pasiv unul care crede în suveranitatea lui Dumnezeu?

Când stai în pat și nu faci nimic, tu faci ceva. Îți implici activ voința în decizia ta de a sta în pat. Și dacă în modul acesta abordezi păcatul sau ispita din viața ta, aceasta este o neascultare flagrantă, pentru că nu doar că ni s-a poruncit să ne războim cu păcatul (1 Timotei 1:18), dar suntem și chemați să ne împotrivim diavolului (Iacov 4:7), să luptăm pentru sfințenie (Evrei 12:14) și să ucidem toate faptele păcătoase ale trupului nostru (Romani 8:13).

2 Tesaloniceni 1:11 ne spune că prin puterea lui Dumnezeu vom duce la bun sfârșit hotărârile noastre bune. Dar aceste lucru nu anulează cuvântul: dorință și lucrare. O parte a întregului proces de a fi demn de chemarea lui Dumnezeu presupune implicarea activă a voinței noastre în hotărârea de a face binele.

Dacă un păcat persistă în viața ta sau dacă continui să neglijezi o faptă bună pe care poți să o faci, numai pentru că stai și nu faci nimic așteptând să fi salvat de Dumnezeu, îți agravezi propria neascultare. Dumnezeu nu se va arăta niciodată cu putere în voința ta decât tocmai prin intermediul ei, adică prin alegerile tale bune, propriile tale intenții, planuri și scopuri.

Așadar, oamenii care cred în suveranitatea lui Dumnezeu nu trebuie să se teamă în a-și angaja propria voință în lupta pentru sfințenie: “Nevoiți-vă să intrați pe ușa cea strâmtă. Căci vă spun că mulți vor căuta să intre, și nu vor putea.” (Luca 13:24) “Căci Dumnezeu este Acela care lucrează în voi și vă dă, după plăcerea Lui, și voința și înfăptuirea.” (Filipeni 2:13).

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: God Works Through Good Resolves – https://www.desiringgod.org/articles/god-works-through-good-resolves

Tradus cu permisiune – Translated with permission

One thought on “3 Martie – Dumnezeu lucrează prin hotărâri bune

  1. Amin, amin!
    Doamne ajută – ne să conștientizăm nevoia implicării și acțiunii în Voia Ta! 🙏🙏🙏

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: