4 Martie – Dumnezeu se bucură să-ți facă bine

Autor: John Piper

ZIUA 63

Voi încheia cu ei un legământ veșnic, că nu Mă voi mai întoarce de la ei, ci le voi face bine și le voi pune în inimă frica de Mine, ca să nu se depărteze de Mine. Mă voi bucura să le fac bine, îi voi sădi cu adevărat în ţara aceasta, din toată inima și din tot sufletul Meu. (Ieremia 32:40-41)

Aceasta este una dintre acele promisiuni ale lui Dumnezeu la care revin iar și iar când mă descurajez. Vă puteți gândi la ceva mai încurajator decât faptul că Dumnezeu se bucură să-ți facă bine? Nu doar îți face bine. Nu se angajează doar să-ți facă bine, dar se și bucură să-ți facă bine. „Mă voi bucura să le fac bine.”

El nu împlinește cu reproș promisiunea din Romani 8:28 de a lucra totul împreună pentru binele nostru. Este bucuria Lui să-ți facă bine. Și nu doar uneori. Mereu! „Nu mă voi îndepărta de la a le face bine.” Nu există lipsuri în angajamentul Său sau în bucuria de a face bine copiilor Săi – celor care au încredere în El.

Asta ar trebui să ne bucure atât de mult!

Uneori este greu să ne bucurăm, atunci când situația noastră este atât de greu de suportat încât pur și simplu nu putem găsi niciun motiv de bucurie. Când mi se întâmplă asta, încerc să-l imit pe Avraam: „Nădăjduind împotriva oricărei nădejdi” (Romani 4:18). Cu alte cuvinte, vă priviți situația fără speranță în față și îi spuneți: „Nu ești la fel de puternic ca Dumnezeu! El poate face imposibilul. Și știu că îi place să facă asta pentru cei care au încredere în El. Deci, deznădejde, nu vei avea ultimul cuvânt. Am încredere în Dumnezeu!”

Dumnezeu a fost întotdeauna credincios să păzească acea mică scânteie de credință pentru mine și în cele din urmă (nu întotdeauna imediat) să o aprindă într-o flacără de fericire și încredere deplină. Iar Ieremia 32:41 este o mare parte a acestei bucurii.

O, cât de bucuros sunt că ceea ce face fericită inima Dumnezeului atotputernic include a face bine pentru tine și pentru mine! „Mă voi bucura să le fac bine.”

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: God Rejoices To Do You Good – https://www.desiringgod.org/articles/god-rejoices-to-do-you-good

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: