5 Martie – Caută-ți bucuria în Isus

Autor: John Piper

ZIUA 64

Toate faptele lor le fac pentru ca să fie văzuţi de oameni … umblă după locurile dintâi la ospeţe și după scaunele dintâi în sinagogi, le place să le facă oamenii plecăciuni prin pieţe și să le zică: ‘Rabbi! Rabbi!’ (Matei 23:5-7)

Lipsa respectului de sine tânjește după autoaprobare. Dacă ne bucurăm că suntem autosuficienți, nu vom fi mulțumiți fără ca alții să ne vadă și să ne aplaude autosuficiența.

De aici descrierea făcută de Isus despre cărturari și farisei în Matei 23:5: „Ei fac toate faptele lor pentru a fi văzuți de alții”.

Acest lucru este ironic. Nu credeți că autosuficiența ar trebui să elibereze persoana mândră de nevoia de a fi aplaudată și lăudată de alții? Asta înseamnă „suficient”. Dar evident că există un gol în această așa-numită autosuficiență.

Sinele nu a fost niciodată conceput pentru a se satisface sau a se baza pe el însuși. Nu poate fi niciodată autosuficient. Noi nu suntem Dumnezeu. Suntem după chipul lui Dumnezeu. Iar ceea ce ne face să „semănăm” cu Dumnezeu nu este autosuficiența noastră. Suntem umbre și ecouri. Deci, va exista întotdeauna un gol în suflet care se luptă să fie mulțumit de resursele sinelui.

Această dorință goală de a fi lăudat de alții semnalează eșecul mândriei și absența credinței în harul continuu al lui Dumnezeu. Isus a văzut efectul teribil al acestei dorințe pentru gloria umană. El vorbește despre asta în Ioan 5:44: „Cum puteţi crede voi, care umblaţi după slava pe care v-o daţi unii altora și nu căutaţi slava care vine de la singurul Dumnezeu?” Răspunsul este că nu poți. Dorința de glorie din partea altor oameni face credința imposibilă. De ce?

Deoarece credința se uită înspre Dumnezeu. Credința înseamnă să fii mulțumit cu tot ce este Dumnezeu pentru tine în Isus. Și dacă ești înclinat să îți obții satisfacția dorinței tale de glorie prin laudei altora, te vei îndepărta de Isus. Nu așa este El. El trăiește pentru slava Tatălui Său. Și ne cheamă să facem același lucru.

Dar dacă te-ai întoarce de la sine ca sursă de satisfacție (cu pocăință) și ai veni la Isus pentru a te bucura de tot ceea ce este Dumnezeu pentru tine în El (prin credință), atunci golul tău ar fi umplut cu ceea ce Isus numește „un izvor de apă care curge spre viața veșnică” (Ioan 4:14).

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Look to Jesus For Your Joy – https://www.desiringgod.org/articles/look-to-jesus-for-your-joy

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: