6 Martie – Dumnezeu se uită la cei smeriți

Autor: John Piper

ZIUA 65

Dumnezeul cel veșnic este un loc de adăpost Și sub brațele Lui cele veșnice este un loc de scăpare. El a izgonit pe vrăjmaș dinaintea ta Și a zis: Nimicește-L. Deuteronom 33:27

Este posibil să treci prin lucruri dificile chiar acum datorită slujirii pe care o faci Domnului Isus și poporului Său. Când cineva este lovit ca de o stâncă de gândul că este inutil, poate descoperi că a fost lovit de Stânca Veacurilor.

Îmi amintesc un fragment extraordinar din Psalmul 138:6, fragment pe care eu și familia mea l-am citit la devoționalul nostru de la micul dejun: “Domnul este înălțat, totuși vede pe cei smeriți și cunoaște de departe pe cei îngâmfați.”

Nu te poți scufunda sau ascunde atât de jos în disperarea propriilor tale gânduri, astfel încât Dumnezeu să nu te vadă și să nu-I pese de tine. De fapt, El este chiar acolo jos de tot și este pregătit să te prindă în cazul în care vei cădea. După cum spune Moise: sub brațele Lui cele veșnice este un loc de scăpare. (Deuteronom 33:27).

Da, el te vede cum tremuri și cum aluneci. El ar fi putut să te scape și înainte să ajungi jos, dar poate că de data asta are ceva ce vrea să te învețe.

Psalmistul spune în Psalmul 119:71: “Este spre binele meu că m-ai smerit, ca să învăț orânduirile Tale.” Nu spune că a fost ușor sau distractiv sau plăcut. Ci el privește retrospectiv și afirmă simplu: A fost bine pentru mine.

Săptămâna trecută citeam o carte a unui ministru scoțian pe nume James Stewart. El spunea: “În serviciul iubirii numai soldații răniți pot servi.” De aceea cred că unii dintre voi sunteți pregătiți chiar acum pentru serviciul iubirii. Pentru că sunteți răniți.

Să nu crezi că rana ta a venit la tine fără planul plin de har al lui Dumnezeu. Amintește-ți de Cuvântul Său: “Să știți dar că Eu sunt Dumnezeu și că nu este alt dumnezeu afară de Mine; Eu dau viață și Eu omor, Eu rănesc și Eu tămăduiesc, și nimeni nu poate scoate pe cineva din mâna Mea.” (Deuteronom 32:39).

Fie ca Dumnezeu să vă dea un har special vouă, care gemeți sub o povară. Căutați însă tandrețea iubirii pe care Dumnezeu v-o poate da chiar și acum.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: God Regards the Lowly – https://www.desiringgod.org/articles/god-regards-the-lowly

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: