7 Martie – Cum pot fi umplut cu Duhul Sfânt?

Autor: John Piper

ZIUA 66

Și tot ce a fost scris mai înainte a fost scris pentru învățătura noastră, pentru ca, prin răbdarea și prin mângâierea pe care o dau Scripturile, să avem nădejde. – Romani 15:4

Cum putem fi umpluți cu Duhul Sfânt? Cum putem experimenta revărsarea Duhului Sfânt asupra bisericii sau asupra noastră? Cum putem să experimentăm Duhul sfânt, Duh care să ne dea o bucurie nestăpânită astfel încât să ajungem să-i iubim pe cei din jurul nostru atât de mult încât să-i câștigăm și pe ei pentru Christos?

Meditează zi și noapte la promisiunile incomparabile și dătătoare de speranță ale lui Dumnezeu. După cum ne arată Romani 15:4, acesta este modul în care Pavel și-a păstrat inima plină de speranță, bucurie și dragoste. “tot ce a fost scris mai înainte a fost scris pentru învățătura noastră, pentru ca, prin răbdarea și prin mângâierea pe care o dau Scripturile, să avem nădejde.”

Siguranța deplină a speranței vine din meditația la promisiunile Cuvântului lui Dumnezeu. Și, acest lucru nu contrazice ceea ce stă scris nouă versete mai jos, versete care spun că Duhul Sfânt este cel care ne dă speranță (Romani 15:13). Aceasta este pentru că Duhul Sfânt este Autorul Divin al Scripturii. Cuvântul este mijlocul prin care El lucrează. Nu există nicio contradicție în faptul că modul în care ne umple El de bucurie este prin intermediul Cuvântului scris.

Speranța nu este o emoție care apare din senin, ca o durere de stomac. Speranța este încrederea că viitorul minunat pe care ni l-a promis Cuvântul lui Dumnezeu se va împlini cu adevărat. Prin urmare, mijlocul prin care poți fi umplut cu Duhul este prin a fi umplut cu Cuvântul Său. Calea prin care poți să ai puterea Duhului este să crezi în promisiunile Cuvântului Său.

Căci Cuvântul făgăduinței este cel care ne umple de nădejde, iar speranța ne umple de bucurie, iar bucuria se revarsă în puterea dar și libertatea de a ne iubi aproapele. Și, aceasta este plinătatea Duhului Sfânt.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: How Can I Be Filled with the Spirit? – https://www.desiringgod.org/articles/how-can-i-be-filled-with-the-spirit

Tradus cu permisiune – Translated with permission

One thought on “7 Martie – Cum pot fi umplut cu Duhul Sfânt?

  1. Amin, amin!
    E greu sa fii plin de bucurie im mijlocul veștilor rele și a problemelor de tot felul, dar da! Duhul Sfânt este cel care poate sa ne aducă bucurie și stabilitate emoțională Constanța!
    🙏🙏🙏

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: