top
Devoționale zilnice 11 Martie – Două adevăruri infinit de puternice

11 Martie – Două adevăruri infinit de puternice

Autor: John Piper

ZIUA 70

Eu am vestit de la început ce are să se întâmple și cu mult înainte ce nu este încă împlinit. Eu zic: Hotărârile mele vor rămâne în picioare și Îmi voi aduce la îndeplinire toată voia Mea. – Isaia 46:10

Cuvântul „suveranitate” (ca și cuvântul „trinitate”) nu apare în Sfânta Scriptură. Îl folosim pentru a ne referi la următorul adevăr: Dumnezeu deține controlul suprem al lumii, de la cel mai mare conflict internațional până la cea mai mică pasăre din pădure.

Iată cum definește Biblia suveranitatea lui Dumnezeu:

„căci EU sunt Dumnezeu, și nu este altul, Eu sunt Dumnezeu, și nu este niciunul ca Mine. Eu am vestit de la început ce are să se întâmple și cu mult înainte ce nu este încă împlinit. Eu zic: Hotărârile Mele vor rămâne în picioare și Îmi voi aduce la îndeplinire toată voia Mea.” (Isaia 46:9-10)

Toți locuitorii pământului sunt o nimica înaintea Lui; El face ce vrea cu oastea cerurilor și cu locuitorii pământului și nimeni nu poate să stea împotriva mâinii Lui, nici să-I zică: Ce faci? – Daniel 4:35

Dar hotărârea Lui este luată. Cine I se va împotrivi? Ce-I dorește sufletul, aceea face. – Iov 23:13

Dumnezeul nostru este în cer, El face tot ce vrea. Psalmul 115:3

Unul dintre motivele pentru care această doctrină este atât de prețioasă pentru credincioși este pentru că știm că dorința lui Dumnezeu este să arate milă și bunătate față de cei care se încred în El (Efeseni 2:7; Psalmul 37:3-7; Proverbele 29:25). Suveranitatea lui Dumnezeu se traduce prin faptul că planul lui față de noi nu este greșit. El nu poate eșua.

Nimic, absolut nimic, nu se întâmplă spre răul celor ce-l iubesc pe Dumnezeu, ci tot ce se întâmplă se întâmplă este spre binele cel mai profund și cel mai înalt al lor (Romani 8:28; Psalmul 84:11).

Din acest motiv îmi place să spun că mila și suveranitatea lui Dumnezeu sunt stâlpii de temelie ai vieții mele. Acestea două sunt speranța viitorului meu, energia slujirii mele, centrul teologiei mele, legătura căsniciei mele, cel mai bun medicament pentru bolile mele și remediul tuturor descurajărilor mele.

Și, când voi muri (mai devreme sau mai târziu), aceste două adevăruri vor sta lângă patul meu și cu mâini infinit de puternice și infinit de tandre mă vor ridica la Dumnezeu.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Two Infinitely Strong and Tender Truths – https://www.desiringgod.org/articles/two-infinitely-strong-and-tender-truths

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Discover more from Corpus Reformatorum

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading