15 Martie – Luptând pentru Christos

Autor: John Piper

ZIUA 73

Și iată că au început să strige: „Ce legătură este între noi și Tine, Isuse, Fiul lui Dumnezeu? Ai venit aici să ne chinuiești înainte de vreme?” – Matei 28:29

Demonii au învățat ceva aici. Știau că vor fi condamnați. Ei știau că Fiul lui Dumnezeu va birui. Dar ei nu au aflat aceste lucruri până când nu și-au dat seama că venirea lui Christos s-a petrecut mai repede decât se așteptau.

Christos nu va aștepta sfârșitul războiului pentru a-și conduce trupele în luptă. El a început să conducă deja pe teritoriul Satanei. El a pregătit deja o echipă care să efectueze operațiuni de salvare. Christos a pus la cale deja multe victorii tactice înainte de a se ajunge la momentul victoriei finale.

Mentalitatea demonilor a fost următoarea: De vreme ce soarta Satanei este sigură, și El știe asta, îi putem aminti întotdeauna că este absurd să îți unești forțele împotriva unor învinși.

Biserica este dușmanul dumnezeului acestei lumi (2 Corinteni 4:4). Noi suntem soldații care trebuie să luptăm împotriva puterilor văzduhului (Efeseni 2:2).

Nu ne garantează nimeni scăparea în viață. Dar este palpitant. multe vieți sunt pierdute. Forțele lui Satana sunt mereu în căutarea noastră. Dar Christos a garantat învierea tuturor celor care luptă până la moarte. Dar el nu a garantat confort, acceptare din partea lumii sau prosperitate.

Mulți și-au dat cu bucurie viața. Și nu mă pot gândi la un mod mai bun de a trăi – sau de a muri!

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Subversive for the Savior – https://www.desiringgod.org/articles/subversive-for-the-savior

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: