16 Martie – Isus va duce la bun sfârșit lucrarea

Autor: John Piper

ZIUA 74

Prezenta traducere nu reprezintă poziția teologică escatologică a Asociației Corpus Reformatorum. Vezi ceea ce credem aici.

Evanghelia aceasta a Împărăției va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârșitul. – Matei 24:14

Nu cunosc nicio promisiune misionară mai inspirată decât acest cuvânt al lui Isus.

Nu: Această Evanghelie ar trebui propovăduită.

Nu: Această Evanghelie ar putea fi propovăduită.

Ci: Această Evanghelie va fi propovăduită.

Aceasta nu este o mare misiune sau o mare poruncă. Este o mare certitudine, o mare încredere!

Cine poate îndrăzni să vorbească așa? De unde putem să știm că va fi așa? Cum putem fi siguri că biserica nu va eșua în sarcina misionară?

Răspuns: Harul serviciului misionar este la fel de irezistibil precum harul regenerării. Christos promite proclamarea universală pentru că El este suveran. El cunoaște succesul viitor al misiunilor pentru că El este cel care face viitorul. Toate neamurile vor auzi Evanghelia!

O „națiune” nu este o „țară” din timpurile moderne. Când Vechiul Testament vorbea despre națiuni, se referea la grupuri precum iebusiți, heviți, amoriți, moabiți, cananiți și filisteni. „Națiunile” sunt grupuri etnice ce au propria lor limbă și cultură (Psalmul 117:1). Națiunile sunt popoare – grupuri de oameni, așa cum le numim noi.

În calitate de Fiu suveran al lui Dumnezeu și Domn al Bisericii, Isus pur și simplu a preluat acest scop divin și a declarat cu o certitudine absolută: „Evanghelia aceasta a Împărăției va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârșitul.” (Matei 24:14).

Cauza misiunilor mondiale este absolut asigurată de succes! Nu poate eșua. Nu este acesta un motiv suficient de bun să ne rugăm cu mare credință, să investim cu mare încredere și să mergem cu un sentiment victorios în misiune?

Prezenta traducere nu reprezintă poziția teologică escatologică a Asociației Corpus Reformatorum. Vezi ceea ce credem aici.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Jesus Will Finish the Mission – https://www.desiringgod.org/articles/jesus-will-finish-the-mission

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: