18 Martie – De ce să ne păstrăm speranța?

Autor: John Piper

ZIUA 76

De aceea și Dumnezeu, fiindcă voia să dovedească cu mai multă tărie moștenitorilor făgăduinței nestrămutarea hotărârii Lui, a venit cu un jurământ, pentru ca, prin două lucruri care nu se pot schimba și în care este cu neputință ca Dumnezeu să mintă, să găsim o puternică îmbărbătare noi, a căror scăpare a fost să apucăm nădejdea care ne era pusă înainte. – Evrei 6:17-18

Dumnezeu nu este inconsecvent. El nu se chinuie în a-și ține promisiunile în sângele Fiului Său și nu face tot ce face numai pentru a crea aparența siguranței noastre, în timp ce noi ne aflăm în aer.

Mântuirea obținută de Isus prin sângele Său a fost tot ceea ce era necesar pentru ca Dumnezeu să-Și salveze poporul, nu doar o parte din el.

Așadar, ne-am putea întreba: De ce ne încurajează autorul epistolei către Evrei să ne păstrăm credința? (Evrei 6:18). Dacă păstrarea noastră în har a fost obținută și asigurată în mod irevocabil de sângele lui Isus (aceasta este diferența dintre noul legământ și cel vechi) – atunci de ce ne mai spune Dumnezeu să ne ținem tari în credință?

Răspunsul este acesta:

  1. Ceea ce Christos a obținut pentru noi atunci când a murit nu a fost libertatea de a ne ține tari, ci puterea de a ne ține tari.
  2. Ceea ce a obținut El nu a fost anularea voinței noastre, ca și cum nu trebuie să ne ținem tari, ci El a obținut împuternicirea voinței noastre, astfel încât să vrem să ne ținem tari.
  3. Ceea ce a obținut El nu a fost anularea poruncii de a ne ține tare, ci împlinirea acestei porunci.
  4. Ceea ce a obținut El nu a fost sfârșitul poruncii, ci triumful poruncii.

EL a murit pentru ca tu să faci exact ce a făcut Pavel în Filipeni 3:12: „Nu că am și câștigat premiul sau că am și ajuns desăvârșit, dar alerg înainte, căutând să-l apuc, întrucât și eu am fost apucat de Christos Isus.” Nu este o nebunie, ci aceasta este Evanghelia: Să-i spui unui păcătos să facă ceea ce numai Christos poate să-l determine să facă, toate în providența lui Dumnezeu.

Astfel, vă îndemn din toată inima mea: Întindeți-vă mâna și apucați tot ceea ce a obținut Christos și rămâneți tari – El lucrează cu putere în voi.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Why We Must Hold Fast Our Hope – https://www.desiringgod.org/articles/why-we-must-hold-fast-our-hope

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: