20 Martie – Motivul pentru care a murit Isus

Autor: John Piper

ZIUA 78

Am fost răstignit împreună cu Christos și trăiesc, dar nu mai trăiesc eu, ci Christos trăiește în mine. Și viața pe care o trăiesc acum în trup o trăiesc în credința în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit și S-a dat pe Sine Însuși pentru mine. – Galateni 2:20

Când alarma a sunat la 4:59 în această dimineață, m-am gândit pentru o fracțiune de secundă la realitatea absolută a morții și la faptul de a sta înaintea unui Dumnezeu cu totul sfânt, fără nicio scuză și fără niciun lucru cu care m-aș putea lăuda.

Groaza care m-a apucat a dispărut atunci când mi-am dat seama: Isus Christos a murit tocmai pentru ca această frământare a mea să aibă o rezolvare.

Am realizat: acest lucru se întâmplă ori de câte ori cineva este născut din nou. Acesta este modul în care Isus Christos se descoperă. Acesta este modul în care o persoană ajunge să prețuiască dragostea lui Christos. Deodată, pentru prima dată, aceștia văd și simt cu ochii inimii realitatea de netăgăduit a existenței și întâlnirii cu Dumnezeu având o conștiință vinovată.

Impactul acestei realizări este devastator. Ne dăm seama că singura noastră speranță este dacă ar exista un Mediator. Stând singuri, fără nimic care să ne aducă laude, în afară de propria noastră viață păcătoasă, suntem complet pierduți. Dacă există orice fel de speranță pentru noi, atunci aceasta trebuie să fie în Persoana unui Mântuitor, Mediator, Înlocuitor.

În acest punct de criză teribilă, nimic nu strălucește ca Evanghelia lui Isus Christos: care m-a iubit și S-a dat pe Sine însuși pentru mine (Galateni 2:20). În acea fracțiune de secundă mi s-a permis să conștientizez întunericul și oroarea judecății.

Dumnezeul nostru este un foc mistuitor. El nu va trece cu vederea răul. Suntem complet pierduți. Vina mea a fost atât de uriașă, atât de reală, atât de indiscutabilă în acea fracțiune de secundă încât nu aveam nicio scăpare.

În această clipă, Isus este tot ceea ce contează. O Doamne! O Christoase! Poate inima mea să exprime valul de recunoștință pe care îl simt față de Tine? O, Dar al lui Dumnezeu pentru nevoia mea disperată!

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Jesus Died For This Moment – https://www.desiringgod.org/articles/jesus-died-for-this-moment

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: