23 Martie – Dacă ești ignorant vei ajunge păcătos

Autor: John Piper

ZIUA 81

Dumnezeiasca Lui putere ne-a dăruit tot ce privește viața și evlavia, prin cunoașterea Celui ce ne-a chemat prin slava și puterea Lui. – 2 Petru 1:3

Sunt uimit de importanța pe care Biblia o atribuie cunoașterii.

Să reluăm versetul: Dumnezeiasca Lui putere ne-a dăruit tot ce privește viața și evlavia, prin cunoașterea Celui ce ne-a chemat prin slava și puterea Lui. (2 Petru 1:2).

Literalmente, tot ceea ce ne-a dăruit Dumnezeu pentru a fi capabili să trăim evlavioși vine prin cunoaștere! Uimitor! Cât de multă importanță ar trebui să acordăm doctrinei și poruncilor Scripturii! Până la urmă, viața și evlavia noastră depind de cunoaștere.

Nu că evlavia ar fi garantată de cunoaștere. Nu este garantată de ea. Dar a fi ignorant îți garantează că vei ajunge nelegiuit. Petru spune că Dumnezeiasca putere care duce la evlavie este dată prin cunoașterea lui Dumnezeu.

Iată 3 aspecte, un avertisment și un îndemn:

  1. Citește! Citește! Citește! Ai grijă totuși să nu-ți pierzi timpul cu teologii false și îndulcite. Citește cărți doctrinare care știu să vorbească despre „Cel care ne-a chemat prin slava și puterea Lui”
  2. Gândește-te! Gândește-te! Gândește-te! Cu atenție. Fă-ți timp să te gândești ce vrea să spună Biblia atunci când citești. Pune întrebări. Ține un jurnal. Frământă-te cu toate lucrurile pe care le citești. Cele mai profunde descoperiri vin din încercarea de a înțelege rădăcina lucrurilor care la prima vedere par plictisitoare.
  3. Discută! Discută! Discută! Caută un grup de oameni care sunt cu adevărat interesați și pasionați de adevăr, de doctrină, de teologie. Nu un grup căruia îi place să vorbească verzi și uscate. Ci un grup care crede că în Biblie există răspunsuri la toate problemele vieții.

Avertisment: „Poporul Meu piere din lipsă de cunoștință” (Osea 4:6). „Le mărturisesc că ei au râvnă pentru Dumnezeu, dar fără pricepere” (Romani 10:2). Așa că ferește-te de consecințele mortale ale ignoranței!

Îndemn: „Să cunoaștem, să căutăm să cunoaștem pe Domnul!” (Osea 6:3).

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Ignorance Guarantees Ungodliness – https://www.desiringgod.org/articles/ignorance-guarantees-ungodliness

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: