24 Martie – Slujirea și frica de oameni

Autor: John Piper

ZIUA 82

Nu te teme de ei, căci Eu sunt cu tine ca să te scap, zice Domnul. – Ieremia 1:8

Un mare obstacol în slujirea Domnului, în special în rândul tinerilor, este frica de respingere și frica de opoziție.

Tot felul de gânduri apar în mințile tinerilor despre cum unor oameni ar putea să nu le placă felul în care acționăm sau vorbim, cum unii oameni s-ar putea nu fie de acord sau s-ar putea simți jigniți, ori că s-ar putea să fie criticați.

Frica de oameni este o mare piedică în slujire.

Dumnezeu zice: Nu te teme de ei, căci Eu sunt cu tine ca să te scap. Prezența și aprobarea lui Dumnezeu sunt mult mai valoroase decât toate laudele oamenilor. Și, Dumnezeu îți garantează că prin toate necazurile prin care vei trece pentru Numele Lui, El te va izbăvi. Vei fi învingător până la urmă. Vei fi mai mult decât cuceritor.

Același lucru ne este promis și în Christos Isus:

Căci El Însuși a zis: „Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi.” Așa că putem zice plini de încredere: „Domnul este ajutorul meu, nu mă voi teme. Ce mi-ar putea face omul?” – Evrei 13:5-6

Deci ce vom zice noi în fața tuturor acestor lucruri? Dacă Dumnezeu este pentru noi, cine va fi împotriva noastră? – Romani 8:31

După cum Dumnezeu i-a spus tânărului Ieremia, așa le spune și tinerilor de astăzi pe care îi cheamă în slujire – nouă, tuturor: „Nu zice: Sunt copil” sau bătrân sau nu știu cum (Ieremia 1:7). De ce?

Pentru că viața ta este înrădăcinată în scopurile suverane și nezdruncinate ale lui Dumnezeu. Ai fost ales, consacrat și format pentru un scop măreț. Și asta pentru că autoritatea lui Dumnezeu, și nu a ta, se află în spatele slujirii și vorbirii tale. Iar Dumnezeu este acolo cu tine ca să te elibereze din toate necazurile tale.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Ministry and the Fear of Man – https://www.desiringgod.org/articles/ministry-and-the-fear-of-man

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: