25 Martie – Veșnic mulțumit

Autor: John Piper

ZIUA 83

Isus le-a zis: „Eu sunt Pâinea vieții. Cine vine la Mine nu va flămânzi niciodată și cine crede în Mine nu va înseta niciodată.Ioan 6:35

Acest text sugerează faptul că a crede în Isus este ca și cum ne-am hrăni din El. Se ajunge până la a spune că setea noastră sufletească este satisfăcută de Christos, astfel încât să nu ne mai fie sete deloc.

El este sfârșitul căutărilor noastre existențiale. Nu există nimic dincolo de El, nu există nimic mai bun.

Când avem încredere în Isus, așa cum și-a propus și Ioan, prezența și promisiunile Lui sunt atât de satisfăcătoare, încât nu mai suntem dominați de plăcerile ademenitoare ale păcatului (Romani 6:14). Aceasta explică de ce credința în Isus subminează puterea păcatului și ne face să devenim ascultători.

Ioan 4:14 arată în aceeași direcție: „Dar oricui va bea din apa pe care i-o voi da Eu în veac nu-i va fi sete, ba încă apa pe care i-o voi da Eu se va preface în el într-un izvor de apă, care a țâșni în viața veșnică.”. Potrivit Ioan 6:35, aici se vorbește despre credința mântuitoare ca despre o băutură care satisface cele mai profunde dorințe ale sufletului. Iar satisfacția devine continuă, ca o fântână debordantă.

Același lucru îl găsim și în Ioan 7:37-38: „Dacă însetează cineva, să vină la Mine și să bea. Cine crede în Mine, din inima lui vor curge râuri de apă vie, cum zice Scriptura.”

Prin credință, Christos devine în noi un izvor inepuizabil de apă care ne aduce satisfacție, care nu seacă niciodată și care ne conduce la ceruri, iar pe tot parcursul vieții ne eliberează de iluziile păcătoase ale satisfacțiilor oferite de lumea aceasta. El face toate acestea prin intermediul Duhului Sfânt pe care L-a trimis (Ioan 7:38-39).

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Forever Satisfied – https://www.desiringgod.org/articles/forever-satisfied

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: