26 Martie – Cum să-ți găsești plăcerea în Cuvântul lui Dumnezeu?

Autor: John Piper

ZIUA 84

Ce dulci sunt cuvintele Tale pentru cerul gurii mele! Mai dulci decât mierea în gura mea! – Psalmul 119:103

Nu considera niciodată creștinismul ca fiind o chestiune de cerințe, principii și voință. Creștinismul este o chestiune ce ține de ce iubim, de ce ne încântă și de ce este bun pentru noi.

Când Isus a venit în lume, omenirea era împărțită în funcție de ceea ce iubea: “odată venită Lumina în lume, oamenii au iubit mai mult întunericul decât lumina, pentru că faptele lor erau rele.” (Ioan 3:19). Cei neprihăniți și cei răi se diferențiază în funcție de ce iubesc – calea lui Dumnezeu sau calea lumii.

Deci, s-ar putea ca cineva să întrebe: Cum pot ajunge să îmi găsesc plăcerea în Cuvântul lui Dumnezeu?

Voi răspunde în două feluri:

  1. Roagă-te ca Dumnezeu să dea “limbii tale” noi papile gustative pentru ca să iubești calea Lui;
  2. Meditează la promisiunile uluitoare ale lui Dumnezeu pentru tine.

Același psalmist car a scris Ce dulci sunt cuvintele Tale pentru cerul gurii mele! Mai dulci decât mierea în gura mea!(Psalmul 119:103) a mai spus “Deschide-mi ochii, ca să văd lucrurile minunate ale Legii Tale!” (Psalmul 119:18). S-a rugat pentru acest lucru pentru că a avea ochi duhovnicești sau a avea papile gustative sfinte pe limba inimii, este un dar din partea lui Dumnezeu. Nimeni nu tânjește în mod natural după Dumnezeu și după înțelepciunea Lui.

Dar, când te rogi, meditează la binefacerile pe care Dumnezeu ți le-a promis și meditează la bucuria de a-L avea pe Atotputernicul Dumnezeu ca ajutor chiar acum și pentru totdeauna. Psalmul 1:3-4 spune că persoana care meditează la Cuvântul lui Dumnezeu: “este ca un pom sădit lângă un izvor de apă, care își dă rodul la vremea lui și ale cărui frunze nu se veștejesc; tot ce începe duce la bun sfârșit. Nu tot așa este cu cei răi, ci ei sunt ca pleava, pe care o spulberă vântul.”

Cine nu s-ar bucura ca citind o carte să-l transforme într-un puternic cedru al Libanului, dintr-un castron de praf inutil? Nimeni nu vrea, în adâncul sufletului, să fie pleavă, fără rădăcini, fără greutate și inutil. Cu toții ne dorim să ne tragem seva dintr-un râu sănătos și să devenim oameni roditori și folositori.

Acel râu este Cuvântul lui Dumnezeu iar toți marii sfinți și-au tras seva din El.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: How to Delight in God’s Word – https://www.desiringgod.org/articles/how-to-delight-in-gods-word

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: