31 Martie – Ce s-a întâmplat cu dragostea frățească?

Autor: John Piper

ZIUA 89

Mulțumim lui Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Christos, căci ne rugăm neîncetat pentru voi, și am auzit despre credința voastră în Christos Isus și despre dragostea pe care o aveți față de toți sfinții din pricina nădejdii care vă așteaptă în ceruri și despre care ați auzit mai înainte în cuvântul adevărului Evangheliei. – Coloseni 1:3-5

Problema bisericilor de astăzi nu este aceea că oamenii nu mai sunt îndrăgostiți de veșnicie. Problema nu este că oamenii se retrag și petrec jumătate de zi citind Scriptura, iar cealaltă jumătate o petrec cântând lui Dumnezeu în timp ce sunt total indiferenți față de lume. De fapt, acest lucru nici nu se întâmplă. Credincioșii nu sunt atât de îndrăgostiți de Dumnezeu încât să-și petreacă jumătate din zi în Cuvântul Său.

Adevărata problemă este că creștinii petrec 10 minute citind Scriptura și apoi jumătate din zi câștigând bani, iar cealaltă jumătate cheltuindu-i.

Nu felul ceresc de a gândi împiedică dragostea față de cei pierduți și răniți din această lume. Felul lumesc de a gândi este cel care împiedică dragostea, chiar și atunci când este mascată de o rutină religioasă de weekend.

Unde este persoana a cărei inimă este atât de îndrăgostită de slava promisă în veșnicie încât se simte străină pe acest pământ? Unde este persoana care a gustat atât de mult din frumusețea veacului viitor încât să considere diamantele lumii acesteia, banii lumii acesteia, distracția lumii acesteia, ca fiind mult prea mici în comparație cu eternitatea? Unde este un astfel de om???

E sigur. Acest om nu este rob al internetului, al mâncării, al dormitului al băutului, al petrecerilor sau plimbărilor. El este un om liber într-o țară străină, și singura lui întrebare este următoarea: Cum pot să mă bucur mai mult de Dumnezeu în timp ce sunt străin pe acest pământ? Și răspunsul lui este întotdeauna același: cultivând dragostea, prin extinderea bucuriei în Dumnezeu indiferent de costuri.

Există numai un singur lucru care poate să aducă pace inimilor care au cea mai mare comoară în ceruri, și anume: a face lucrurile împărăției. Iar Împărăția este o lume a iubirii.

Nu frânghiile cerului suprimă dragostea frățească. Ci iubirea de bani, de petreceri, de timp liber, de laudă – toate acestea sunt corzile egoismului care distrug dragostea și speranța creștină.

am auzit despre credința voastră în Christos Isus și despre dragostea pe care o aveți față de toți sfinții din pricina nădejdii care vă așteaptă în ceruri. – Coloseni 1:4-5

O spun din nou cu toată convingerea: nu felul ceresc de a gândi este cel care împiedică iubirea pe acest pământ. Ci felul lumesc de a gândi o face.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: What Binds the Hands of Love? – https://www.desiringgod.org/articles/what-binds-the-hands-of-love

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: