2 Aprilie – Mai impresionant decât muntele Everest

Autor: John Piper

ZIUA 91

De altă parte, știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, și anume spre binele celor ce sunt chemați după planul Său. – Romani 8:28

Dacă te încrezi, cu adevărat, în această promisiune, viața ta este mai sigură și mai stabilă decât chiar Muntele Everest.

Nimic nu te poate doborâ atunci când te afli în interiorul zidurilor oferite de Romani 8:28. Dacă Romani 8:28 nu ar exista, totul ar fi confuz și plin de anxietate, frică și incertitudine. Fără această promisiune a harului viitor și atotcuprinzător al lui Dumnezeu tot ce rămâne este mizerie, droguri, pornografie și zeci de păcate inutile. Tot ce rămâne sunt acoperișuri fragile, planuri banale de pensionare și polițe de asigurare aiurea. Fortificații de carton, sisteme de alarmă și rachete militare care nu ajută pe nimeni. În lume sunt o grămadă de înlocuitori ai Romani 8:28.

Totuși, odată ce înțelegi structura masivă și de nezdruncinat a Romani 8:28, totul se schimbă. În viața ta pătrund stabilitatea, profunzimea și libertatea. Pur și simplu nu mai poți fi biruit. Încrederea că un Dumnezeu suveran guvernează pentru vinele tău toată durerea și toată plăcerea pe care o vei experimenta vreodată este cel mai sigur refugiu și lucrul care poate să-ți ofere o siguranță incomparabilă pentru viața ta.

Când trăim, cu adevărat, promisiunea harului viitor din Romani 8:28 – de la boală până la morgă – atunci suntem cei mai liberi, cei mai puternici și cei mai fericiți oameni din lume.

Tot așa să lumineze și lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune și să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri. – Matei 5:16

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Better Than Everest – https://www.desiringgod.org/articles/better-than-everest

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: