4 Aprilie – Dumnezeu ne întărește prin alții

Autor: John Piper

ZIUA 93

Domnul a zis: „Simone, Simone, Satana v-a cerut să vă cearnă ca grâul. Dar Eu M-am rugat pentru tine, ca să nu se piardă credința ta și, după ce te vei întoarce la Dumnezeu, să întărești pe frații tăi.Luca 22:31-32

Dar ce s-a întâmplat cu ceilalți zece apostoli (fără a-l număra pe Iuda)?

Satan avea de gând să-i cearnă și pe ei. S-a rugat Isus pentru ei?

Da. A făcut-o. Dar El nu i-a cerut lui Dumnezeu să păzească credința lor în același mod în care a păzit-o pe cea a lui Petru.

Dumnezeu a distrus mândria și încrederea în sine a lui Petru în acea noapte de lepădare. Dar nu l-a lăsat să cadă. L-a ridicat și l-a iertat, l-a restaurat și i-a întărit credința. Și, acum, misiunea lui Petru era să-i întărească pe ceilalți zece: „Și după ce te vei întoarce la Dumnezeu, să întărești pe frații tăi.”

Isus s-a îngrijit de ceilalți 10 păzindu-l pe Petru. Cel întărit urma să devină cel ce îi va întări pe ceilalți.

Există o lecție grozavă aici. Uneori, Dumnezeu se va ocupa de tine în mod direct, întărindu-ți credința în primele ore ale dimineții. Dar, de cele mai multe ori, Dumnezeu ne întărește credința printr-o altă persoană.

Dumnezeu ne trimite un Simon Petru care aduce exact cuvântul harului de care avem noi nevoie și pe care trebuie să-l păstrăm în credință, o mărturise de genul: „seara vine plânsul, iar dimineața, veselia.” (Psalmul 30:5).

Siguranța eternă este un țel comun. Ori de câte ori Dumnezeu îți încurajează inima cu promisiunea că, prin ispita lui Satan credința ta nu va eșua, atunci ia acea încurajare și bucură-te, încurajându-i și întărindu-i și pe frații și pe surorile tale – cu însăși puterea cu care ai fost întărit.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: God Strengthens Us Through Others – https://www.desiringgod.org/articles/god-strengthens-us-through-others

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: