7 Aprilie – Ce presupune a te ruga pentru dușmanul tău?

Autor: John Piper

ZIUA 96

Dar Eu vă spun: Iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blestemă, faceți bine celor ce vă urăsc și rugați-vă pentru cei ce vă asupresc și vă prigonesc. – Matei 5:44

A te ruga pentru dușmanii tăi este una dintre cele mai profunde și sincere forme de iubire, pentru că înseamnă că trebuie să-ți dorești cu adevărat să li se întâmple ceva bine, în ciuda a ceea ce îți fac ție.

S-ar putea să faci lucruri frumoase pentru dușmanii tăi, fără nicio dorință reală ca lucrurile să meargă bine în viața lor. Dar a te ruga pentru ei, o faci în prezența lui Dumnezeu, care îți cunoaște inima, și Dumnezeu știe dacă te rogi cu adevărat pentru ei sau te prefaci.

Poate fi pentru convertirea lor. Poate fi pentru pocăința lor. S-ar putea să fie vindecați de vrăjmășia din inimile lor. S-ar putea să fie opriți din păcatul lor, chiar dacă este nevoie de o boală sau de o calamitate pentru a se întâmpla asta. Dar, rugăciunea la care se referă Isus în acest text este întotdeauna spre binele lor.

Iată ce a făcut Isus în timp ce atârna pe cruce:

Isus zicea: Tată, iartă-i, căci nu știu ce fac! – Luca 23:34

Asta făcea și Ștefan în timp ce era ucis cu pietre:

Doamne, nu le ține în seamă păcatul acesta! – Faptele apostolilor 7:60

Isus ne cheamă nu doar să facem lucruri bune pentru vrăjmașul nostru, cum ar fi să-l salutăm sau să-l ajutăm ocazional (Matei 5:47), ci El ne cheamă să le dorim tot binele și să-l exprimăm în rugăciuni, chiar și atunci când dușmanul nu e în jurul nostru.

Inimile noastre ar trebui să-și dorească mântuirea dușmanilor noștri și să-și dorească prezența lor în cer alături de noi. Dumnezeu să ne dea har pentru a ne ruga în același fel în care s-a rugat apostolul Pavel pentru poporul evreu, deși mulți dintre evrei i-au făcut lui Pavel viața grea.

Fraților, dorința inimii mele, și rugăciunea mea către Dumnezeu, pentru israeliți este să fie mântuiți. – Romani 10:1

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: What It Means to Pray for Your Enemy – https://www.desiringgod.org/articles/what-it-means-to-pray-for-your-enemy

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: