top
Devoționale zilnice 11 Aprilie – Vinul Marelui Împărat

11 Aprilie – Vinul Marelui Împărat

Autor: John Piper

ZIUA 101

Căci n-avem un Mare Preot care să n-aibă milă de slăbiciunile noastre, ci unul care în toate lucrurile a fost ispitit ca și noi, dar fără păcat. – Evrei 4:15

Nu am auzit pe nimeni spunând: Cele mai importante lecții le-am învățat prin momente de ușurință și confort. Dar am auzit mulți sfinți spunând: Fiecare progres semnificativ pe care l-am făcut în viața mea, progres prin care L-am înțeles și mai bine pe Dumnezeu, a venit prin suferință.

Acesta este un adevăr biblic. De exemplu: “Pentru El am pierdut toate și le socotesc ca un gunoi, ca să câștig pe Christos.” (Filipeni 3:8). Cu alte cuvinte: fără durere nu vine câștigul.

Iată un alt exemplu: “măcar că era Fiu, a învățat să asculte prin lucrurile pe care le-a suferit.” (Evrei 5:8). Tot cartea Evrei ne spune că El nu a păcătuit niciodată (Evrei 4:15).

Astfel, a învăța ce înseamnă supunerea presupune a te adânci din ce în ce mai mult cu Dumnezeu în ascultarea de El. Înseamnă să trăiești în supunere față de Dumnezeu, iar acest lucru vine numai prin suferință. Fără durere nu există câștig.

Samuel Rutherford a spus că atunci când a fost aruncat în pivnițele suferinței, și-a amintit că marii regi își țin vinul acolo.

Charles Spurgeon spunea: Cei ce se scufundă în marea suferinței se întorc cu perle rare.

Nu-i așa că îi iubești pe toți atunci când afli că ai cancer? Suntem într-adevăr niște creaturi ciudate. Dacă avem sănătate și liniște și mult timp să iubim, devenim superficiali. Dar dacă suntem pe moarte, iubirea devine sentimentul la care apelăm cel mai des.

De aceea, frați și surori, “priviți ca o mare bucurie când treceți prin felurite încercări” (Iacov 1:2).

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: The Great King’s Wine – https://www.desiringgod.org/articles/the-great-kings-wine

Tradus cu permisiune – Translated with permission