13 Aprilie – Vorbește cu lacrimile tale

Autor: John Piper

ZIUA 103

Cei ce seamănă cu lacrimi vor secera cu cântări de veselie. Cel ce umblă plângând când aruncă sămânţa se întoarce cu veselie când își strânge snopii. (Psalmul 126:5-6)

Nu este nimic trist în a semăna. Nu este nevoie de mai multă muncă pentru a semăna decât pentru a secera. Semănatul poate fi considerat chiar un timp frumos, există și speranța unei recolte bogate…

Cu toate acestea, psalmul vorbește despre semănat „în lacrimi”. Spune că cineva „umblă plângând când aruncă sămânța”. Deci, care e motivul de plâns?

Cred că motivul nu este că semănatul este trist sau că semănatul este greu. Cred că motivul nu are nicio legătură cu semănatul în sine. El este pur și simplu munca ce trebuie făcută, chiar și atunci când există lucruri în viață care ne fac să plângem.

Recoltele nu vor aștepta până când ne terminăm durerea sau ne rezolvăm toate problemele. Dacă vrem să avem ce să mâncăm iarna viitoare, trebuie să ieșim pe câmp și să semănăm sămânța, fie că plângem sau nu.

Dacă faci asta, promisiunea psalmului este că vei „secera cu strigăte de bucurie”. Vei „veni acasă cu strigăte de bucurie, aducând snopi”. Nu pentru că lacrimile de semănat produc bucuria secerișului, ci pentru că semănatul pur produce secerișul și trebuie să-ți amintești asta chiar și atunci când lacrimile te ispitesc să renunți la semănat.

Așadar, iată lecția: atunci când trebuie făcute lucrări simple și directe, ești plin de tristețe și lacrimile curg ușor, mergi înainte și fă treaba cu lacrimi. Fii realist. Spune-le lacrimilor: „Vă simt. Mă faceți să vreau să renunț la viață. Dar există un câmp de semănat (vase de spălat, mașină de reparat, predică de scris).”

Apoi spuneți, pe baza cuvântului lui Dumnezeu: „Lacrimi, știu că nu veți rămâne pentru totdeauna pe fața mea. Însuși faptul că îmi fac munca (cu lacrimi cu tot) va duce în cele din urmă la o recoltă binecuvântată. Deci, mergeți înainte și brăzdați-mi fața dacă trebuie. Dar cred – deși încă nu o văd sau nu o simt pe deplin – cred că munca simplă a semănării mele va produce snopi. Și lacrimile mele se vor transforma în bucurie.”

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Talk to Your Tears – https://www.desiringgod.org/articles/talk-to-your-tears

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: