15 Aprilie – Nu fii ca un catâr

Autor: John Piper

ZIUA 105

Nu fiţi ca un cal sau ca un catâr fără pricepere, pe care-l strunești cu un frâu și o zăbală cu care-l legi ca să nu se apropie de tine! (Psalmul 32:9)

Imaginează-ți poporul lui Dumnezeu ca pe o curte de fermă cu tot felul de animale. Dumnezeu are grijă de animalele lui, le arată unde trebuie să meargă și le oferă un hambar pentru protecția lor.

Dar există o fiară în această fermă de animale care îi dă lui Dumnezeu de lucru, și anume, catârul. Este prost și încăpățânat și nu poți să-ți dai seama care e mai rea – încăpățânarea sau prostia.

Acum, felul în care îi place lui Dumnezeu să-și ducă animalele în hambar pentru hrana și adăpostul lor este prin a le învăța pe fiecare numele lor și apoi chemându-le pe nume. „Te voi învăța și-ți voi arăta calea pe care trebuie s-o urmezi.” (Psalmul 32:8).

Dar catârul nu va răspunde la acest tip de chemare. El este fără înțelegere. Așa că Dumnezeu se urcă în camioneta lui și iese pe câmp, pune frâul și căpăstrul în gura catârului, îl agăță de camion și îl târăște cu picioarele înțepenite și pufnind până în hambar.

Nu așa vrea Dumnezeu ca animalele lui să vină la el pentru binecuvântare și protecție.

Într-una din zile va fi prea târziu pentru catârul acela… Va fi lovit de grindină, poate de un fulger, iar când va veni în fugă, ușa hambarului va fi închisă.

Prin urmare, nu fi ca un catâr. „Nu fiţi ca un cal sau ca un catâr fără pricepere, pe care-l strunești cu un frâu și o zăbală cu care-l legi ca să nu se apropie de tine.”

În schimb, orice om evlavios să vină la Dumnezeu în rugăciune până încă poate fi găsit (Psalmul 32:6).

Calea de a nu fi catâr este să ne smerim, să venim la Dumnezeu în rugăciune, să ne mărturisim păcatele și să acceptăm, ca niște pui, îndrumarea lui Dumnezeu în hambarul ocrotirii și providenței Lui.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Don’t be Like the Mule – https://www.desiringgod.org/articles/dont-be-like-the-mule

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: