16 Aprilie – Milă pentru astăzi

Autor: John Piper

ZIUA 106

„Bunătăţile Domnului nu s-au sfârșit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineaţă. Și credincioșia Ta este atât de mare!” Plângerile lui Ieremia 3:22-23

Îndurările lui Dumnezeu sunt noi în fiecare dimineață și fiecare zi e plină de milă din partea Lui. Dumnezeu stabilește necazurile și îndurările de fiecare zi. În viața copiilor Săi, evenimentele sunt orchestrate perfect. Isus a spus: „Nu vă îngrijoraţi dar de ziua de mâine; căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăși. Ajunge zilei necazul ei.” (Matei 6:34). Fiecare zi are necazul ei. Fiecare zi are îndurarea ei.

Dar adesea avem tendința de a dispera când ne gândim că am putea fi nevoiți să suportăm sarcina de mâine asupra resurselor de astăzi. Dumnezeu vrea să știm: nu vom fi nevoiți să o facem. Îndurările de astăzi sunt pentru necazurile de astăzi. Îndurările de mâine sunt pentru necazurile de mâine.

Uneori ne întrebăm dacă Dumnezeu va arăta milă față de noi când vom trece prin încercări. Petru spune: „Dacă sunteţi batjocoriţi pentru Numele lui Hristos, ferice de voi! Fiindcă Duhul slavei, Duhul lui Dumnezeu, se odihnește peste voi.” (1 Petru 4:14). Când vine jignirea, vine Duhul slavei. I s-a întâmplat lui Ștefan în timp ce era ucis cu pietre. Se va întâmpla și pentru tine. Când vor fi necesare Duhul și slava, ele vor veni.

Mana din pustie a fost dată pentru fiecare zi. Nu a fost îngăduită nicio depozitare sau stocare. Acesta este modul în care trebuie să ne bazăm pe mila lui Dumnezeu. Nu primești astăzi puterea de a suporta poverile de mâine. Ți se dă îndurare astăzi pentru necazurile de astăzi.

Mâine îndurările vor fi noi. „Credincios este Dumnezeu, care v-a chemat la părtășia cu Fiul Său Isus Hristos, Domnul nostru.” (1 Corinteni 1:9).

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Mercy For Today – https://www.desiringgod.org/articles/mercy-for-today

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: