6 Mai – Cunoașterea adevărului aduce o bucurie și mai mare

Autor: John Piper

ZIUA 126

Și tot poporul s-a dus să mănânce și să bea. Și au trimis câte o parte și altora și s-au veselit mult. Căci înțeleseră cuvintele care li se tâlcuiseră. – Neemia 8:12

Singura bucurie care reflectă valoarea lui Dumnezeu și se revarsă în iubirea Lui față de oameni este înrădăcinată în adevărata cunoaștere a lui Dumnezeu. În măsura în care cunoștințele noastre despre Dumnezeu sunt greșite sau minime, bucuria noastră în Dumnezeu va fi săracă.

Experiența poporului Israel din Neemia 8:12 este o ilustrație despre modul în care bucuria poate fi experimentată. În context, Ezra le citise cuvântul lui Dumnezeu iar leviții îl explicaseră. Acele explicații au adus oamenilor o bucurie mare.

Marea lor bucurie a fost că au înțeles cuvintele lui Dumnezeu.

Cei mai mulți dintre noi am gustat din această bucurie atunci când am citit prima dată Cuvântul lui Dumnezeu. Chiar Domnul Isus a descris această bucurie ucenicilor când le-a spus:

V-am spus aceste lucruri pentru ca bucuria Mea să rămână în voi și bucuria voastră să fie deplină. – Ioan 15:11

Dar, acum, Eu vin la Tine și spun aceste lucruri pe când sunt încă în lume, pentru ca să aibă în ei bucuria Mea deplină. – Ioan 17:13

Ideea centrală este aceea că dacă vrem ca bucuria noastră să reflecte slava lui Dumnezeu, atunci ea trebuie să decurgă dintr-o cunoaștere adevărată a ceea ce înseamnă Dumnezeu și a ceea ce este Dumnezeu. Dacă vrem să-l cunoaștem pe Dumnezeu în mod corespunzător, trebuie să-l cunoaștem așa cum este El.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Truer Knowledge Brings Greater Joy – https://www.desiringgod.org/articles/truer-knowledge-brings-greater-joy

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: