top
Devoționale zilnice 9 Mai – Ce înseamnă să-L iubești pe Dumnezeu?

9 Mai – Ce înseamnă să-L iubești pe Dumnezeu?

Autor: John Piper

ZIUA 129

Dumnezeule, Tu ești Dumnezeul meu, pe Tine Te caut! Îmi însetează sufletul după Tine, îmi tânjește trupul după Tine, într-un pământ sec, uscat și fără apă. Așa te privesc eu în Locașul cel Sfânt, ca să-Ți văd puterea și slava. – Psalmul 63:1-2

Numai Dumnezeu este cel care poate aduce satisfacție inimii omului. Iar omul a fost creat după chipul lui Dumnezeu. Așa am fost creați.

Aceasta este esența a ceea ce înseamnă să-L iubești pe Dumnezeu: să-ți găsești plăcerea în El. Nu în ceea ce face pentru tine, ci în Dumnezeu Însuși, în Persoana Lui glorioasă!

A-L iubi pe Dumnezeu include a asculta de toate poruncile Lui. Include a crede Cuvântul Său. Include a-i mulțumi pentru toate darurile Sale. Esența iubirii lui Dumnezeu este să-L admiri și să te bucuri de tot ceea ce este El. Și, această bucurie este ceea ce ne face să-L glorificăm.

Cu toții ne dorim și știm cum e să fim iubiți.

Soția mea se bucură atunci când îi spun: “Îmi face plăcere să petrec timp cu tine.” Acest lucru o face să se simtă iubită. Așa este și cu Dumnezeu. El este slăvit și glorificat când noi îi dăm lauda care I se cuvine.

Niciunul dintre noi nu a ajuns la satisfacția perfectă în Dumnezeu. Mă întristez adesea când din cauza lucrurilor lumii acesteia pierd aceste lucruri din vedere. Dar știu că Domnul este bun, și, prin harul lui, cunosc izvorul bucuriei veșnice.

Așa că, îmi place să-mi petrec zilele încercând să-i conving pe oameni să creadă în aceste lucruri și să spună și ei, odată cu mine: “Un lucru cer de la Domnul și-l doresc fierbinte: aș vrea să locuiesc toată viața mea în Casa Domnului, ca să privesc frumusețea Domnului și să mă minunez de Templul Lui.” (Psalmul 27:4).

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem College & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: What It Means to Love God? – https://www.desiringgod.org/articles/what-it-means-to-love-god

Tradus cu permisiune – Translated with permission